Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syk seiler må vente på helikopter

Alvorlig syke Keith Kilpatrick om bord på «Amer Sports One» må vente flere dager før han kan bli hentet fra båten i sørishavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han blir behandlet med drypp og morfin om bord i båten som er med i Verden rundt-seilasen, men det er umulig å få brakt ham til land før båten er så nær Australia at et helikopter kan nå fram til den. Det vil ta flere dager, for båtene befinner seg fortsatt nesten 3000 nautiske mil fra Sydney.

«Amer Sports One» befinner seg 1400 nautiske mil fra sørspissen av Australia i øyeblikket. Båten ligger på en noe mer nordlig kurs enn konkurrentene, men fortsatt vil det gå mellom tre og fire døgn før Kilpatrick kan regne med at et helikopter kan hente ham.

Fredag klarte et fly å få droppet medisinsk utstyr og medisiner om bord i båten der Kilpatrick ligger syk. Rapportene fra Grand Dalton og hans mannskap om bord på «Amer Sports One» forteller at Kilpatricks tilstand er stabil. Han lider av blokkering i tarmsystemet og har ikke klart å ta til seg mat siden tirsdag.

(NTB)

Hele Norges coronakart