USIKKERT KORT: VM-deltakelsen er i fare vor Vibeke Skofterud. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
USIKKERT KORT: VM-deltakelsen er i fare vor Vibeke Skofterud. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Syk Skofterud i alvorlig VM-trøbbel

- Hun må vise mer, sier sjefen.

HAMAR (Dagbladet): Hun skulle bruke dagens 10 km fri i NM til å vise at hun har noe i VM å gjøre. Men da startlistene kom i dag tidlig, var ikke Vibeke Skofteruds navn å finne. 32-åringen har slitt med sykdom siden verdenscupen i La Clusaz sist helg, der hun ble vraket fra det norske stafettlaget og absolutt ikke overbeviste.

Nå innrømmer landslagstrener Egil Kristiansen at Skofterud er i trøbbel før lørdagens VM-uttak.

På grunn av en pallplass i Canada før jul, har hun trolig en fot inne i troppen. Men det betyr ikke nødvendigvis at hun slipper til i VM, der det er knalltøff kamp om plassene på det norske laget på alle distanser.

- Ikke sikker - Vibeke er blant dem som må vise mer, fastslår Kristiansen overfor Dagbladet

- Kan hun føle seg sikker på noen distanser?

- Nei, ikke per nå.

Ettersom de norske jentene gjorde rent bord i sist VM, og tittelforsvarer i alle øvelser, kan Norge stille med fem jenter i alle øvelser.

Kristiansen innrømmer at han allerede har mye klart.

- Det kan hende det er mer som er klart i hodet enn det vi går ut med, sier han.

Bikkjeslagsmål Sprintlaget består nesten helt sikkert av Marit Bjørgen, Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie.

På distanse er Bjørgen og Therese Johaug sikre på både 10, 15 og 30 km. Om de øvrige plassene er det et bikkjeslagsmål, der Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kristin Størmer Steira.
 
De utfordres av Martine Ek Hagen, Marthe Kristoffersen og Vibeke Skofterud.

Uhrenholdt Jacobsen var altså den som styrket sine aksjer mest i dag, ved å ta NM-bronsen bak Marit Bjørgen og Therese Johaug. I hvert fall på 10 km fristil.

Astrid går for medalje - Jeg følte egentlig at jeg var inne på det laget til den distansen allerede før løpet i dag, og så beviser jeg vel i dag at jeg har noe på laget å gjøre. Så får vi se om Egil er enig, sier Oslo-jenta, som har høye mål i VM.

- Målet er medalje, fastslår hun.

Vibeke Skofteruds siste mulighet til å overbevise sjefen er lørdagens 15 km fellesstart med skibytte i NM. Men det forutsetter altså at hun blir frisk.

Kommer ikke til start, venter trolig i beste fall en status som reserve i VM.

HAR KONTROLL: Egil Kristiansen innrømmer at han har mer oversikt over VM-uttakket enn det han vil snakke om. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HAR KONTROLL: Egil Kristiansen innrømmer at han har mer oversikt over VM-uttakket enn det han vil snakke om. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer