Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syk Søndrål står over 1000 meter

Nagano (NTB): Ådne Søndrål var i dag formiddag japansk tid sengeliggende med 38,8 i feber. Sykdommen ble verre utover dagen, og den ferske OL-mesteren på 1500 meter måtte melde forfall til søndagens 1000 meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Legen kaller det «en infeksjon i de øvre luftveier». I går kveld stilte Ådne ikke på det norske pressemøtet i skøytehallen. Da ble det opplyst at Søndrål følte seg «totalt utladet» av all viraken etter seieren på 1500 meter, og at han hadde hodepine.

Søndrål er regjerende verdensmester på 1000 meter og ville i det minste vært en medaljekandidat i den form han har var i inntil sykdommen rammet. Presse-attache Oddny Estenstad i den norske skøytetroppen opplyser at Ådne tar sykdommen med fatning.

- Han trøster seg med at han tross alt har vært heldig som ikke ble syk tidligere, sier hun.

Virus

Også deltagerlandsbyen i Nagano har vært rammet av influensa-viruset som har herjet hardest i Hakuba. To canadiske skøyteløpere, Kevin og Neal Marshall, har vært syke. Sykdommen gir seg i de fleste tilfeller etter to-tre dager.

Søndråls forfall betyr at Norges 1000-meterlag blir klart svekket. Nå blir Roger Strøm og Grunde Njøs eneste nordmenn på startstreken.

(NTB)

MÅ HOLDE SENGA:</B> Ådne Søndrål - som vant OL-gull på 1 500 meter tidligere i uka - må stå over morgendagens 1000 meter grunnet feber.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!