Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syk Tarjei Bø må droppe sin andre samling på to måneder

Tåler ikke høyden.

PLAGES: Tarjei Bø fikk ødelagt store deler av fjorårssesongen på grunn av sykdom, og i år har han hatt en marerittsommer uten mulighet til å kjøre hardtrening.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PLAGES: Tarjei Bø fikk ødelagt store deler av fjorårssesongen på grunn av sykdom, og i år har han hatt en marerittsommer uten mulighet til å kjøre hardtrening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Tarjei Bø er syk og kan ikke bli med på skiskytternes planlagte høydesamling til Frankrike. Det blir den andre samlingen han må droppe på to måneder.

VG skriver at han heller ikke var med skiskytterlandslaget på høydesamling i Italia i august, og i tillegg måtte han droppe NM i rulleskiskyting.

- Kroppen er ikke i den tilstanden den skal være for å reise og trene i høyden. Når man ikke er 100 prosent kan man ikke trene i høyden, der det er mindre tilgjengelig oksygen, sier landslagstrener Espen Nordby Andersen til VG.

Bø fikk ødelagt store deler av fjorårssesongen på grunn av sykdom, og i år har han hatt en marerittsommer uten mulighet til å kjøre hardtrening. En stund var det frykt for at 24-åringen var smittet med twar-bakterien, men heldigvis var disse prøvene negative. Han slet også med en luftveisinfeksjon i sommer.

- Kroppen lystrer ikke helt i forhold til å gjennomføre hardtrening, sa Tarjei Bø da han valgte å stå over rulleski-NM i Kollen midt i forrige måned.

Landslagstreneren sier til VG at det er vanskelig å si hvor mye Bø er satt tilbake av sykdommen og de problemene han har slitt med den siste tiden.

- Han er jo i lett trening og får trent mye skyting, men han får likevel ikke gjort det han skal, sier Andersen. Han legger til at han ikke har noen anelse som når Tarjei Bø kan være tilbake for fullt igjen.

- Håpet er at han kommer tilbake kjapt, sier Espen Nordby Andersen til VG.

(NTB)