- Sykdom avgjorde OL-uttaket

Skiskytter-treneren med kjedelig melding til stortalent.

Det var knyttet spenning til hvilke norske skiskyttere som ville få plass på OL-laget i Torino, og i kveld ble det offentliggjort hvem som får gå normaldistansene under de olympiske vinterlekene.

Ole Einar Bjørndalen, Frode Andresen og Halvard Hanevold var så og si klare før dagens løp i Anterselva, og med dagens sjetteplass ble også Stian Eckhoff tatt ut.

20 år gamle Emil Hegle-Svendsen sto over i dag på grunn av sykdom, noe som kan ha vist seg å være veldig uheldig for kjempetalentet.

- Emil var lenge med i diskusjonen, men det at han var syk i dag var synd for ham. Stian Eckhoff gikk bra, og dermed ble det lettere å ta ham ut framfor Emil, sier landslagstrener Roger Grubben til Dagbladet i kveld.

Bare Bjørndalen og Andresen er tatt ut til OL-sprinten så langt, de to resterende plassene på laget blir fylt opp etter 20-kilometeren.

GODE BUSSER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) har et godt forhold til sin svoger Stian Eckhoff. I dag ble Eckhoff tatt ut framfor Svendsen til 20-kilometeren i OL. Ifølge trener Grubben var det avgjørende for uttaket at Hegle Svendsen var syk og sto over dagens renn. Foto: SCANPIX
GODE BUSSER: Emil Hegle Svendsen (t.v.) har et godt forhold til sin svoger Stian Eckhoff. I dag ble Eckhoff tatt ut framfor Svendsen til 20-kilometeren i OL. Ifølge trener Grubben var det avgjørende for uttaket at Hegle Svendsen var syk og sto over dagens renn. Foto: SCANPIX Vis mer