Sykdom ga krisesesong for flere av Sveriges stjerner. Nå skal de lære å holde seg friske av Norge

- Det er enestående.

TETT OPPFØLGING: Marcus Hellner var en av dem som slet voldsomt med sykdom denne sesongen. Før neste år tar svenskene grep.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TETT OPPFØLGING: Marcus Hellner var en av dem som slet voldsomt med sykdom denne sesongen. Før neste år tar svenskene grep. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svensk langrenn har blitt rammet hardt av sykdom denne sesongen, og spesielt på herresiden har året til folk som Marcus Hellner og Calle Halfvarsson i stor grad blitt ødelagt av problemene.

Nå ser svenskene til Norge for å finne ut hvordan de skal unngå at det gjentar seg.

- Vi må forsterke hverdagen for løperne, og der kan vi bli bedre. Vi kan passe bedre på hverdagen til de aktive. Være nærmere hverandre dag for dag. Og Norge har ikke så mange sykdomsdager hos de beste, sier langrennssjef Johan Fares til Dagbladet.

- Vi har hatt mye uflaks spesielt i år. Det begynte å krangle da sesongen startet. Vi ble rammet ganske så hardt da influensatiden og sånn kom til Sverige, sier Fares.

Norsk innflytelse Norske Ole Morten Iversen er hentet inn på damesiden, men også Ola Rawald kommer inn i trenerteamet med erfaring fra Norge - han fra skiskytterlandslaget.

- Det har påvirket oss, åpenbart, at flere av de store har vært borte. Vi har diskutert mye rundt det, og er nødt til å ta dette videre sammen. Nå henter vi inn innflytelse fra Ole Morten og Ole som begge har erfaring fra Norge, og nå skal vi være ydmyke og høre på hva de kommer med, i samarbeid med vårt medisinske team, sier landslagstrener Rikard Grip.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer