Sykdom plager langrennsjentene

Marit Bjørgen blant utøverne som dropper Lahtis.

VM-dronningen Marit Bjørgen har sår hals og tett bryst og går ikke verdenscuprennene i Lahtis til helgen. Hilde Gjermundshaug Pedersen, Vibeke Skofterud og Ella Gjømle er også syke.

Gjermundshaug Pedersen har problemer med halsen, Skofterud fikk det først i brystet før det satte seg i halsen og Gjømle har veldig vondt i halsen.

Ingen av dem rakk å reise til Lahtis før problemene dukket opp.

- Det er snakk om virussykdommer, og er typiske i etterkant av mesterskap. Endelig får de muligheten til å slappe litt av, og da kommer sykdommen snikende, sier landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

Som Skari

- Det var sånn med Bente Skari også, som ofte ble syk rett i etterkant av mesterskap. I likhet med Marit var Bente sjelden aller aldri syk før mesterskap. Marit har ikke vært syk i det hele denne sesongen før nå, forklarer Samdal.

Etter VM rettet Bjørgen og treneren straks blikket mot muligheten til en trippel i verdenscupen.

Men den gang ei.

- Det er surt med tanke på distansecupen. Der er hun på 2. plass, 21 poeng bak Smigun. Hun kan fort miste muligheten til å vinne den når hun ikke kan stille i Lahtis. Sprintcupen har hun allerede vunnet, og sammenlagtseieren er det heller ingen fare med, mener Samdal.

I Lahtis er det klassisk sprint lørdag og 10 kilometer fri teknikk søndag på programmet for kvinnene.

Mål om Drammen

Målet nå er at Bjørgen og de andre skal bli friske til rennene i Norge kommende uke. Da er det sprint i Drammen onsdag, og 30 kilometer klassisk i Holmenkollen lørdag.

- Vi håper Bjørgen blir frisk til sprinten i Drammen, men må se om hun må vente helt til Kollen. Det viktigste nå er at løperne får mest mulig fri og hvile, og at pågangen på dem blir minst mulig, mener landslagstreneren.

Flere andre langrennsnasjoner har syke løpere. Tysklands verdenscupleder Axel Teichmann er blant dem. Svenskene Björn Lind og Mats Larsson reiser heller ikke til Finland.

(©NTB)

SLITER MED SYKDOM: Marit Bjørgen er sliten etter utladningen i VM. Her etter 30-kilometeren.