Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langbane-EM i Glasgow

Sykdomsdrama før EM: - Vi kan ikke stille lag

Svømmelandslaget hadde planer om å stille lag på stafett. - Det går ikke nå, sier landslagssjefen.

MEDALJEKANDIDAT: Henrik Christiansen er Norges største sjanse for medalje, mener landslagssjefen. Her fra VM i Budapest i 2017.


Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
MEDALJEKANDIDAT: Henrik Christiansen er Norges største sjanse for medalje, mener landslagssjefen. Her fra VM i Budapest i 2017. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag starter EM i Glasgow og Norges svømmelandslag er representert med seks utøvere. I utgangspunktet skulle ni utøvere dra, men slik blei det ikke.

- Det er to som ble avkrefta til stevnet på forhånd. Det er fordi de er så unge, og vi vil at de skal følge en litt annen løype og satse mot de større ungdomsstevnene om noen uker. Den siste måtte stå over grunnet sykdom, sier Petter Løvberg til Dagbladet.

Måtte dra hjem

Mange av juniorsvømmerne deltok nettopp på junior-EM i Helsinki. Tomoe Zenimoto Hvas (18) var en av dem. Der gjorde han sakene sine veldig bra og endte opp med sølv i første øvelse. Han var forhåndsuttatt til EM i Glasgow, men velger nå å stå over.

- Han er den som er nærmest internasjonalt nivå og som kan utfordre Henrik Christiansen, sier Løvberg til Dagbladet.

En annen unggutt som ikke vil bli å se i Glasgow, er Truls Wigdel (19) fra Madla. Sykdom har preget svømmeren den siste tida. Det gjorde at han ikke deltok på NM tidligere i sommer, men han hadde et håp om å være med til EM.

- Wigdel skulle i utgangspunktet delta i EM. Han var bekreftet klar og ble med på pre camp på Mallorca denne uka. Men allerede etter to dager så vi at han måtte kaste inn håndkleet, sier Løvberg.

Stafettlag

Derfor er det bare tre gutter og tre jenter som er på plass i Glasgow. Det er Henrik Christiansen, Markus Lie, Niksa Stojkovski, Susann Bjørnsen, Emilie Nyenget Løvberg og Stina Kajsa Colleou. Siden det bare er tre gutter som deltar, ryker planen om å stille i stafettklassen.

- Vi hadde tenkt å stille herrelag, men det blir ikke noe av nå, sier Løvberg.

Likevel er det god stemning i gruppa. Svømmelandslaget har tilbrakt ei uke på Mallorca for siste finpuss før europamesterskapet.

- Utøverne er i strålende godt humør og stemningen i gruppa er veldig fin, understreker Løvberg.

I svømming arrangeres stafetter på distansene 4 x 100 meter fri, 4 x 200 meter fri og 4 x 100 meter medley. Det er ingen nordmenn som deltar i stafettøvelsene i Glasgow denne gangen.

Skadeproblematikk

Det er også en annen sentral svømmer som har slitt litt med formen i år. I tre måneder i vinter mistet Henrik Christiansen mye verdifull trening. Årsaken var en trøblete skulder og betennelse i kneet. På grunn av dette måtte Christiansen halvere treningsmengden og stå over konkurranser. Blant annet var ikke Christiansen med på kortbane-NM.

- Det var en periode på rundt tre måneder der jeg ikke fikk svømt så mye, men jeg har hatt stor tro på det å kunne komme sterkere tilbake igjen. Jeg fikk gjort mye god alternativ trening og gjorde om litt på tekniske detaljer i svømmingen, forteller han til NTB.

Landslagssjefen er ikke bekymret for Christiansens skadehistorikk.

- Det har ikke hemmet han i det hele tatt. Han er fantastisk god for tida. Tar han nye personlige rekorder til helga, vil det bli medalje på han. Det er ikke tvil om at det er han vi spiller vår største lit til, sier Løvberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!