Sykdomsforfall fra Rekdal og Skammelsrud

BYGDØY (Dagbladet.no): Både Kjetil Rekdal og Bent Skammelsrud valgte å stå over dagens landslagstrening på Bygdøy i Oslo. Begge sliter med luftveisinfeksjoner.

- Kjetil følte seg syk allerede søndag. Han har en øvre luftveisinfeksjon, og er også allergiplaget. Han kunne ha trent, men velger å la være siden han er på nedtur etter en forkjølelse, sier landslagslege Lars Engebretsen til Dagbladet.no.

Bent Skammelsrud har også vært plaget med de øvre luftveiene, og har hatt feber de siste dagene. Mandag spilte han bare første omgang mot Bodø/Glimt på Aspmyra.

- Bent valgte å bli igjen på hotellet mens de andre dro til treninga. Han har vært syk siden fredag, og har feber i dag. Han ble verre etter kampen i Bodø, forklarer Engebretsen.

Dermed kan Ståle Solbakken ha skaffet seg overtaket i kampen om den sentrale midtbaneplassen. Aalborg-strategen går glipp av sesongens nest siste kamp i den danske ligaen, men er ifølge landslagslegen ikke garantert plass fra start mot Slovakia på lørdag.

- Både Bent og Kjetil blir bra til lørdag, sier Lars Engebretsen.

  • Steffen Iversen får ikke sin spesielle innleggssåle før i morgen, og løp rundt i joggesko på treninga.
  • Jan Derek Sørensen ble menisk-operert i Trondheim i dag. - Hvis diagnosen stemmer har han mulighet til å bli bra til første EM-kamp. Da er det opp til Semb om han skal tas ut i troppen, sier lege Engebretsen.
SYK: Kjetil Rekdal var kaptein for Norge mot Belgia. Her i duell med Toni Brogno.