SYK: Therese Johaug har blitt syk under høydeoppholdet i italienske Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SYK: Therese Johaug har blitt syk under høydeoppholdet i italienske Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

Therese Johaug syk

Sykdomskaos i langrennsleiren, Johaug blant tre nye syke

Sykdomsproblemene brer om seg i langrennslandslaget. Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide er nå alle blitt syke.

Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding tirsdag.

- Vi kan ikke utelukke norovirus og jentene er isolert på hotellet, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen.

Sykdommen herjer med det norske landslaget som er på plass i Val Senales. Ifølge NRK er også minst to personer i det norske støtteapparatet slått ut med samme sykdom.

TAR FORHOLDSREGLER: Denne infoplakaten henger på de norske utøvernes hotell i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
TAR FORHOLDSREGLER: Denne infoplakaten henger på de norske utøvernes hotell i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Norovirusinfeksjon er en magetarminfeksjon som er svært smittsom. Vanlige symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og vandig diaré, ifølge hjemmesiden til Norsk Helseinformatikk. Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, omgangssyke, på verdensbasis.

Fra tidligere er det kjent at Petter Northug og Emil Iversen har slitt med omgangssyke de siste dagene. Northug og Iversen ble begge syke i helgen, og nå er ytterligere tre løpere rammet.

- Det viktigste nå er å begrense sykdomsomfanget, sier Andersen.

Northug og Iversen dropper begge tirsdagens planlagte møte med norske medier i Italia.

ISOLERT: Her er flere av de norske langrennsstjernene isolert med det som fryktes å være et norovirus. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
ISOLERT: Her er flere av de norske langrennsstjernene isolert med det som fryktes å være et norovirus. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Så sent som mandag sa Therese Johaug at hun følte med Northug, som igjen er rammet av sykdom. Langrennsstjernen har måttet ta flere ubeleilige treningsavbrekk i oppkjøringen til den kommende VM-sesongen.

- Vi jublet både jeg og Astrid (Uhrenholdt Jakobsen) i morges (mandag) da vi skjønte at vi var friske, sa Johaug.

På spørsmål om hun selv noen gang har stått over renn på grunn av sykdom, lød svaret:

- Nei, det tror jeg ikke. Jeg er veldig lite syk. Slik sett er det forskjell på folk. Jeg må ha et veldig sterkt immunforsvar. Jeg får takke mamma og pappa for kumelka oppe i Dalsbygda for det.

Nå er altså Johaug også blitt syk.