Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykdomsklausul er fjernet. I dag droppet Carlsen trening

- Er litt slapp.

 TOM STOL:  Hverken Magnus Carlsen eller Vishy Anand kan utsette noen av årets partier. Kommer ikke spillerne til start, taper de partiet. Foto: Lars Eivind Bones
TOM STOL: Hverken Magnus Carlsen eller Vishy Anand kan utsette noen av årets partier. Kommer ikke spillerne til start, taper de partiet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): I fjor forhandlet Team Carlsen fram en egen sykdomsklausul til VM-kampen i Chennai.

Den ga Magnus Carlsen og Vishy Anand muligheten til å utsette partier hvis de var syke. Carlsen-leiren ville ha klausulen for å sikre at det ble rettferdig i Anands hjemland India.

Men i år er klausulen fjernet. Det bekrefter både Espen Agdestein og det internasjonale sjakkforbundet Fide til Dagbladet:

- Alle involverte partier var enige om å fjerne den.  Derfor er det ikke mulig å utsette partier, skriver George Mastrokoukos i Fides arrangementskomité i en epost til Dagbladet.

Må spille Kort forklart betyr det at de to har to valg ved sykdom.

Enten spille på en dårlig dag eller gi motstanderen walk over i ett parti. Skulle det skje nå, med ett poengs ledelse til Carlsen, ville det vært krise for både nordmannen og Anand.

- Du skal være ganske syk for å ikke spille et parti, men det er klart at det påvirker, sier Agdestein.

På hviledagene i Sotsji har Carlsen-leiren invitert til ballspill på treningsanleggene rundt hotellet.

I dag droppet Carlsen å delta, selv om han kom innom etter et par timer som tilskuer. 23-åringen var i godt humør,  og dro av noen kommentarer til journalistene som spilte en av Carlsens yndlingsidretter basketball.

Slapp Manager Espen Agdestein innrømmer at nordmannen ikke er helt i toppform:

-  Han er litt slapp. Han følte seg ikke bra da han satte seg ved bordet i går,  men ble bedre under partiet og var i godt humør under middagen og sånn.  Spillerne begynner å bli slitne, da er det ikke like lurt å bruke krutt på å leke seg. Det greier man i begynnelsen,  men nå er det verre. Det blir nok en spasertur eller en joggetur uten at han skal presse seg.

Før VM var Carlsen opptatt av å få det fysiske på plass. Det mener manageren kommer til å bli utslagsgivende i en tøff VM-kamp over tre uker.

- Det er ingenting som uroer oss.  Men det er klart  at det å spille VM i sjakk er en vanvittig påkjenning. Magnus er veldig flink til å normalisere situasjonen, men det er mye stress, press og nerver.

- Er dere redde for at han skal være slapp i morgen også?

- Nei, vi er ikke noe spesielt redde for det.

Må vinne Den indiske rivalen Anand henger godt med i årets VM-kamp, men må ha en seier på de fire siste partiene.

I morgen er det på'n igjen. Carlsen har hvite brikker:

- Det viktige er at Magnus spiller bra. Han har greid å demme opp i åpningene og sånn.  Så lenge Magnus holder seg på det nivået han er nå, er det ingen grunn til å bli stresset.

Manageren legger til:

- Han trenger ikke gjøre noe spesielt, ogmå bare spille normalt god sjakk.  Da har det vist seg vanskelig for Anand å få til noe. Det er bare å ta ett parti av gangen og være fokusert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media