Johannes Høsflot Klæbo har tatt jegerprøven

Sykdomsplaget Klæbo med ny hobby: -Jeg fikk muligheten nå, og den tok jeg

Har tatt jegerprøven.

SLITT MED SYKDOM: Johannes Høsflot Klæbo foran en treningsøkt på rulleski i Molde i starten av oktober. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SLITT MED SYKDOM: Johannes Høsflot Klæbo foran en treningsøkt på rulleski i Molde i starten av oktober. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Johannes Høsflot Klæbo (22) har tatt jegerprøven og skal jakte ryper i fjellet.

Klæbo fikk et par sykdomsperioder som gjorde at han fikk tid til å gjøre andre ting enn det han hadde planlagt.

- Det var ikke så veldig lange pauser, og jeg har ikke vært veldig bekymret. Det er toppidrett vi driver med, og du må regne med å være igjennom noen slike runder i løpet av et år. Vi skal leve av at kroppen fungerer, og den vil ikke alltid det. Det må man ta til takke med.

Klæbo var i god gjenge da han trente sammen med allround- og sprintlandslaget i Molde for en tid tilbake. Da var det ingenting som feilet. Han tror ikke at han er satt noe tilbake.

- Jeg har jobbet mye i treningsrommet hjemme og har fått tatt jegerprøven. Det blir kanskje rypejakt i løpet av høsten på de gamle traktene til morfar, sa Klæbo til NTB.

- Og hvor ligger de traktene?

- Det er i Forbygda opp mot Røros for dem som er lokalkjent.

I likhet med flere av landslagskollegene er ikke Klæbo helt ukjent med rypejakt fra før heller.

- Jeg var med da jeg mindre og fikk lov til å være på såkalt opplæringsjakt. Det har vært mindre i de siste årene. Jeg fikk jeg muligheten nå, og den tok jeg, sa 22-åringen.

Endrede planer

Trønderen tok tre OL-gull sist sesong og var naturlig nok et ettertraktet intervjuobjekt i Molde.

- Jeg føler at jeg er kommet meg greit i gang igjen. Kroppen svarer, og det er moro å være på samling. Jeg føler at det gir meg mye å være sammen med denne gjengen. Vi er en sammensveiset gjeng både allround og sprint. Vi er gode kompiser, og det blir god fart på øktene. Det gjør at vi blir en solid treningsgjeng.

Klæbos sykdomsfravær gjorde at det verken ble Blinkfestival eller Toppidrettsveka på ham. Det er konkurranser han har deltatt i før, men som det ikke ble noe av denne gangen.

- Det er to konkurranser som er røket og som jeg hadde planlagt å gå. Det er kjedelig. Du har lovet deg bort, og det er ingenting du ønsker mer enn å gå. Men samtidig må man ta vare på helsa og holde seg frisk. Det er en lang vi skal igjennom. Jeg føler at jeg står godt nå. Jeg har hatt det fint jeg mens jeg har vært syk. Jeg har fått gjort andre ting og har vært med kompiser, kjæreste og familie. Det er et greit plaster på såret.

Svar senere

Klæbo sier at han uansett ikke får de viktigste svarene før han har fått ski på beina og åpningsrennene på Beitostølen er unnagjort i november. Han har fulgt mye av den samme malen som tidligere år.

- Jeg har ikke gjort de store endringene, og det har vært veldig mye av den samme treningen som sist år. Jeg føler at jeg har fått gode svar. Nå står vi foran en viktig treningsperiode. Da må jeg være kynisk og gjøre mye riktig.

Det blir ikke noe høydeopphold på ham i oktober. Slik var det også sist år.

- Jeg blir stort sett hjemme i Trondheim, og så må jeg på snø en eller gang foran åpningen på Beitostølen. Når det blir vet jeg ikke ennå. Jeg stresser ikke. Jeg trenger en god måned med barmark. Jeg blir hjemme hvis forholdene er bra nok, hvis ikke må jeg se om etter andre løsninger, sa Klæbo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer