MATCHVINNER: Marita Skammelsrud Lund avgjorde kampen for et Norge rammet av et magesykdom. Foto: Odd Andersen, AFP /Scanpix
MATCHVINNER: Marita Skammelsrud Lund avgjorde kampen for et Norge rammet av et magesykdom. Foto: Odd Andersen, AFP /ScanpixVis mer

Sykdomsrammet Norge slo Belgia i EM-kvaliken

Landsem måtte endre lagoppstillingen tre ganger før avspark.

De norske fotballkvinnene tok en viktig 1-0-seier over Belgia i EM-kvalifiseringen i kveld.

Marita Skammelsrud Lund ble matchvinner i annen omgang med sin fulltreffer etter 67 minutter.

Landslagssjef Eli Landsem slet med å få på plass en slagkraftig startellever foran den viktige EM-kvalifiseringskampen etter at flere av de faste spillerne var blitt slått ut av et kraftig mageonde.

- De spillerne som ikke ble syke var veldig flinke til å konsentrere seg om kampen. Vi vant fortjent, men det ble en slitekamp. Det var veldig viktig at vi fikk full pott i denne kampen. Island klarte bare uavgjort mot belgierne, sa landslagssjef Eli Landsem til NTB.

Endringer - Jeg har måttet forandre på lagoppstillingen tre ganger i løpet av dagen. Nå håper jeg resten holder seg friske fram til kampstart, sa hun til fotball.no onsdag ettermiddag.

Tre av spillerne som startet på benken ankom Belgia sent etter å ha spilt på U23-landslaget i Bergen tirsdag.

Skjevt ut De norske kvinnene kom skjevt ut i sin EM-kvalifisering etter 1-3-tapet for Island. Norge kom tilbake da de utklasset Ungarn med 6-0 og etter 1-0 over Belgia tross sykdomsproblemer er Landsems utvalgte på skinner igjen.

Laget har inntatt annenplassen i gruppen bak ledende Island som slo Nord-Irland 2-0 på borte bane onsdag. Norge avslutter kvalifiseringen mot Island i september neste år.

Neste kamp er borte mot Nord-Irland 19. november.

(NTB)