Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykdomssjokk for tidligere Liverpool-profil

Fikk svulst på hjernen: - Mine verste uker i livet, sier venstreback José Enrique (33).

TØFT: José Enrique spilte i Liverpool fra 2011 til 2016. Foto: NTB scanpix
TØFT: José Enrique spilte i Liverpool fra 2011 til 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sympatierklæringene strømmer inn fra fotballfamilien etter at José Enrique sto fram med den alvorlige sykdommen lørdag.

I en melding på Instagram lørdag morgen forteller spanjolen at han har vært rammet av «en sjelden svulst på hjernen». Han var venstreback i Liverpool fra 2011 til 2016.

- Beklager at jeg ikke har vært så aktiv i det siste. Men det har vært de tøffeste ukene i livet mitt. I løpet av den siste måneden fikk jeg vite at jeg har en sjelden svulst på hjernen. Jeg har fått kirurgi for å få den fjernet. Jeg er nå på bedringens vei, og er så takknemlig. Livet er skjørt, skriver Enrique.

DRAMATISK: José Enrique la ut denne meldingen på Instagram lørdag morgen. Ledsaget av en artikkel fra Marca forteller han om sykdommen.
DRAMATISK: José Enrique la ut denne meldingen på Instagram lørdag morgen. Ledsaget av en artikkel fra Marca forteller han om sykdommen. Vis mer

Kontrasten til fotballkarrieren er stor. Han avsluttet i Real Zaragoza i 2017. Før dette var han fem år i Liverpool. Han fikk 76 kamper og scoret to mål. Også Newcastle og Valencia står på CV-en

På Instagram-bildet er han fotografert sammen med kjæresten, Amy Jaine. Philippe Coutinho, Luis Suárez, Keylor Navas, Pepe Reina, Paulo Dybala og Federico Fazio er blant stjernene som har sendt meldinger til Enrique.

I et intervju med den spanske sportsavisa Marca forteller han hvordan sykdommen ble oppdaget.

LÆRER OG ELEV: José Enrique og Liverpool-manager Jürgen Klopp i 2016. Foto: NTB scanpix
LÆRER OG ELEV: José Enrique og Liverpool-manager Jürgen Klopp i 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg var i et møte med Brighton-manager Chris Hughton, som jeg spilte under i Newcastle. Jeg merket at det var noe som ikke stemte.

Han fortsetter:

- Tilbake på hotellet trodde jeg det var migrene. I løpet av natta hadde jeg brutal hodepine. Neste dag begynte jeg å se dobbelt.

Enrique ble sendt til undersøkelser på et sykehus i London. Der ble det konstatert at han hadde svulst bak det ene øyet. Svulsten ble fjernet på et sykehus i Valencia. Men han trenger fortsatt behandling før han blir frisk.

- Det er bare fire maskiner i Europa for den behandlingen jeg trenger. Mulighetene ligger i Zürich eller Paris. Jeg trenger behandling 35 ganger, men det er ikke så farlig. Jeg vil bli frisk.

- Jeg ble fortalt at jeg kunne bli blind, men jeg har fått synet tilbake, forteller Enrique .