Syke scener - 52 000 på kamp

Det var uvirkelige scener da rugbykamp samlet 52 000 tilskuere, som om corona ikke eksisterte.

FULLT HUS: 52 000 tilskuere så en rugbyfinale i Australia i går. Det er det høyeste antall menensker som har overvært et arrangement etter at corona-pandemien brøt ut. Foto: NTB
FULLT HUS: 52 000 tilskuere så en rugbyfinale i Australia i går. Det er det høyeste antall menensker som har overvært et arrangement etter at corona-pandemien brøt ut. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.74% Første dose: 79.10%

En rugbykamp i den australske ligaen samlet i går 52 000 mennesker – antatt å være det største publikummet på et arrangement i verden siden coronavirusets utbrudd.

Tribunene på Suncorp stadion i Brisbane var stappfulle av folk da hjemmelaget Queensland Maroons tok i mot New South Wales Blues i den tredje finalekampen i rugbyserien i Australia.

Bildene fra kampen går nå kloden rundt, og vekker mildt sagt oppsikt, skriver blant andre britiske BBC og The Independent.

Mens publikum i andre deler av verden har vært utelatt fra tribunene på både kultur- og sportsarrangement under pandemien, har New Zealand og Australia sett annerledes på det.

Noe av bakgrunnen er selvsagt at smittetrykket der nå er mindre. I den aktuelle regionen hvor kampen ble spilt, i Queensland nordøst i Australia, er det bare 12 registrerte aktive smittetilfeller nå på over fem millioner innbyggere, ifølge australske helsemyndigheters tall.

Før kampen kunngjorde de lokale myndighetene i Queensland - i følge BBC - at de øker antall tillatte tilskuere fra 75 prosent av stadionkapasiteten til 100 prosent på arrangementer i friluft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer