Sykkel er trygg som OL-gren

Det forsikrer IOK-president Jacques Rogge.

Jacques Rogge, presidenten i Den internasjonale olympiske komiteen (IOK), sier det ikke er planer om å kutte ut sykkel i OL.

Den mektige IOK-presidenten mener at det ikke er noe svar på det dopingkaoset som herjer sykkelsporten etter årets Tour de France.

- Å stenge sykkelsporten ute fra OL er ingen løsning på de problemene denne idretten sliter med, sier Rogge. Han snakket med journalister i forbindelse med en visitt han gjorde til ungdoms-OL i Beograd.

- Vi må se dette i perspektiv. Det som skjer i Tour de France i øyeblikket er et tegn på at mentaliteten blant rytterne har forandret seg drastisk og veldig raskt, hevder Rogge.

- For det andre er det også et tegn på at kontrollrutinene virker. Ryttere blir tatt for å teste positivt, fordi testingen er nøyaktig og veldig god, sier Jacques Rogge.

Han sier også at IOK har planer om å hjelpe sykkelsporten på rett kjøl igjen.

- Det er ikke Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) som jukser. Vi har tillit til organisasjonen, men tilliten til rytterne er ikke like stor, for det er jo dem som jukser, sier IOK-presidenten.

Flere av de selskapene som sponser sykkelsporten vurderer å trekke seg etter skandalene som har herjet årets Tour de France. Blant de mest kjente er Rabobank og Cofidis.

FREDER SYKKESPORTEN: - Å stenge sykkelsporten ute fra OL er ingen løsning på de problemene denne idretten sliter med, sier IOK-president Jacques Rogge. Foto: GREGORY BULL/AP/SCANPIX
FREDER SYKKESPORTEN: - Å stenge sykkelsporten ute fra OL er ingen løsning på de problemene denne idretten sliter med, sier IOK-president Jacques Rogge. Foto: GREGORY BULL/AP/SCANPIX Vis mer

(NTB)