Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM: Avviser krav på 66 millioner

Konkursboet etter sykkel-VM i Bergen i 2017 avviser to tredeler av framsatte krav. Nesten hele kravet fra Norge Cyckleforbund på 21 millioner avvises.

SYKKEL-VM: Aleksander Kristioff møter pressekorpset etter å ha tatt sølv i sykkel-VM i Bergen. Foto:
SYKKEL-VM: Aleksander Kristioff møter pressekorpset etter å ha tatt sølv i sykkel-VM i Bergen. Foto: Vis mer

Det skriver Bergens Tidende.

I etterkant av at arrangørselskapet Bergen 2017 AS gikk konkurs, kom det inn 114 uprioriterte krav på til sammen 98 millioner kroner.

Nå har konkursboets revisor (KPMG) gått gjennom samtlige krav for å gjennomføre en såkalt fordringsprøving. Det betyr at revisor forsøker å finne dokumentasjon som kan bekrefte at kravet er reelt. Konklusjonen er nedslående for mange av de store kreditorene.

REAGERTE Alexander Kristoff vurderte å boikotte Idrettsgallaen da det ble klart at han ikke var nominert til årets mannlige idrettsutøver, men på gallaen fortalte syklisten at han aldri hadde vært sur. Video: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

I denne jobben har de sett på regnskapene, intervjuet tidligere ansatte i Bergen 2017 AS og innhentet korrespondanse og annen dokumentasjon fra kreditor. Borevisor innstiller på at 66 av totalt 98 millioner kroner innmeldte krav avvises.

Norges Cykleforbund kommer dårligst ut. De har meldt inn krav på til sammen 21 millioner i boet, og revisor har innstilt på å godkjenne krav på 767.000 kroner.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media