SYKLER PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen (til venstre) og Alexander Kristoff er selvskrevne kandadater til å represnetere Norge i sykkel-VM i Bergen om to år. Her avbildet under VM i Spania i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SYKLER PÅ HJEMMEBANE: Edvald Boasson Hagen (til venstre) og Alexander Kristoff er selvskrevne kandadater til å represnetere Norge i sykkel-VM i Bergen om to år. Her avbildet under VM i Spania i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Sykkel-VM i Bergen 2017 vises på TV 2

Kanalen har også sikret seg flere VM-rettigheter.

(procycling.no): Rettighetene til å vise sykkel-VM i Norge og Bergen i 2017 er kjøpt opp av TV 2.

Kanalen har også sikret seg retten til å vise de påfølgende verdensmesterskapene fram til 2020.

Det ble klart etter samtaler med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), skriver kanalen i en pressemelding.

Tidligere i september ble det også klart at TV 2 har kjøpt opp rettighetene til å vise årets VM i amerikanske Richmond, i tillegg til det tilsvarende mesterskapet i Qatar neste år. TV-sendingene fra disse mesterskapene ble kjøpt fra Viasat.

• Les mer: TV 2 viser alle øvelser fra VM i Richmond

TV 2 har hatt suksess med å vise Tour de France og andre internasjonale storritt i en årrekke.

De siste årene har kanalen også fått gode seertall på sendinger fra de norske etapperittene Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway.

- Vi mener alvor med sykkel, en idrett som vi har bygget langsiktig siden slutten av 90-tallet. Det er veldig gledelig å kunne melde at vi har sikret oss retten til å sende de neste seks mesterskapene, sier Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

UCI-president Brian Cookson uttaler til kanalen at han er strålende fornøyd med avtalen.

- Når det gjelder VM i Bergen forventer vi et fantastisk arrangement med en produksjon av høy kvalitet fra TV 2, sier Cookson.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.