MÅ PUNGE UT: Følgebilene under sykkel-VM må betale bompenger som alle andre, har Statens Vegvesen bestemt. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
MÅ PUNGE UT: Følgebilene under sykkel-VM må betale bompenger som alle andre, har Statens Vegvesen bestemt. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Sykkel-VM må betale bompenger under konkurransene i Bergen

Sykkel-VM i Bergen får ikke fritak fra bompenger

Statens Vegvesen sier nei til fritak.

Statens Vegvesenet vil ikke gi Sykkel-VM i Bergen fritak fra å betale bompenger under mesterskapet. Det betyr en ekstraregning på rundt 150.000 kroner.

- Det er høyst uvanlig at en arrangør må betale bompenger under VM og andre større sykkelritt i utlandet, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann, til NRK.

Han er overrasket og skuffet over avslaget. Bergen 2017 søkte om fritak fra bompenger under selve rittet, fra 8.00-19.00 på hverdager.

- For bompengeringen i Bergen er det ikke åpnet for fritak under idrettsarrangement eller lignende, skriver Statens vegvesen i avslaget.

Arrangøren opplyser at de har 105 biler i sving, i tillegg kommer lagbilene til over 80 deltakernasjoner som skal følge syklistene i løypa.

Tiedemann, som også er president i organisasjonskomiteen for Bergen 2017 frykter at alle bompasseringene vil føre til en solid regning i størrelsesorden 150.000 kroner.

Seniorrådgiver Kristian Bauge i Statens vegvesen ønsker ikke å si noe om avslaget utover at avslaget er i tråd med gjeldende regelverk.

- Arrangøren bør ta kontakt med Bergen Bompengeselskap for å ordne med Autopass-brikker, så sparer de noen kroner på rabattene, sier Bauge.

Sykkel-VM 2017 starter 17. september.

(NTB)