KAN TVINGES TIL Å VELGE: Alexander Kristoff   og landslagsjef Stig Kristiansen kan få en tøff utfordring før VM på hjemmebane i Bergen.<br>Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
KAN TVINGES TIL Å VELGE: Alexander Kristoff og landslagsjef Stig Kristiansen kan få en tøff utfordring før VM på hjemmebane i Bergen.
Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

Sykkel-VM:

Sykkel-VM i Bergen kan glippe for enten Boasson Hagen eller Kristoff etter gårsdagens fadese

- Det er en mulig løsning.

(Dagbladet): Våre to største sykkelstjerner, Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, barket sammen etter å ha ødelagt for hverandre på fellesstarten i sykke-VM i går.

- Jeg føler meg litt sveket, sa Kristoff til procycling.no.

- Jeg var på hjulet til Edvald, og han ventet altfor lenge. Til slutt spurtet han selv, selv om jeg ropte og ropte. Planen var at han skulle gå til med 400 meter igjen, men han gikk ikke før 250 meter, så det gikk ikke helt etter planen. Jeg fikk ikke noen klar bane før det var for sent, sa Kristoff.

Kristoff mer enn antydet at Boasson Hagen droppet den allerede vedtatte løpsplanen for å sykle for egne sjanser.

Etterpå var landslagstrener Stig Kristiansen rask med å roe omverdenen.

- Vi er enige om at det ikke var et godt opptrekk. Det er forskjell på å være illojal og ikke klare oppgaven sin. Det er en nyanseforskjell der. Ting blir sagt i kampens hete. Edvald er skuffet han, men det er også Kristoff. Det vi er enige om er at vi kommer til Bergen neste år, sa landslagssjefen i går.

Men overfor NRK forteller Kristiansen at han nå vurderer å droppe en av de to stjernene før VM på hjemmebane i 2017.

Med samarbeidsproblemene og den dårlige stemningen mellom de to friskt i minne, kan fellesstarten i Bergen glippe for enten Boasson Hagen eller Kristoff.

– Det er en mulig løsning. Og så kommer det an på hvor mange vi kvalifiserer inn. I år hadde vi ni. Da kan det være mer spillerom for en, enn for to typer, og en noe mindre enhetlig taktikk en vi tidligere har praktisert, sier Kristiansen til NRK.

– Men det slipper jeg å ta stilling til nå, elleve måneder i forveien. Først skal de komme seg gjennom de elleve månedene, og vi skal sette laget. Vi skal finne ut hvor mange vi kvalifiserer inn til mesterskapet, og så må vi gjøre de vurderingene vi kan for å prøve å få like stor uttelling som det vi har fått i mesterskapet her.