Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel-VM til Innsbruck i 2018 - rykter om knalltøff løype

Nærmere 4500 høydemeter?

SØLV I 2012: Nå kan muligheten by seg igjen for Edvald Boasson Hagen. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SØLV I 2012: Nå kan muligheten by seg igjen for Edvald Boasson Hagen. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff får ha oss unnskyldt, ettersom rekka med Richmond (2015), Qatar (2016) og Bergen (2017) gir han tre strålende sjanser til å bli verdensmester i hans prime time av karrieren.

Derfor er det gledelig at UCI (det internasjonale sykkelforbundet) når byr opp til klatrefest i 2018. Det er nemlig klart at Innsbruck, som holdt Vinter-OL i både 1964 og 1976, tildeles mesterskapet.

- Jeg har ikke den minste tvil om at Innsbruck ikke kommer til å lage en utfordrende løype for rytterne å konkurrere i, og med fantastiske og unike kulisser for så vel tilskuere som TV-seere, sier Brian Cookson i en pressemelding.  

Noe for klatrerne Løypeprofilene til mesterskapet er ikke offentliggjort ennå, men man sykler ikke i lavlandet i en alpehovedstad.

Nettstedet Direct Vélo meldte allerede i høst at landeveisrittet vil inneholde en åtte kilometer lang stigning omlag to mil utenfor Innsbruck.

Det skal også dreie seg om mellom 4.000 og 4.500 høydemeter under herrenes landveisritt. Under VM i spanske Ponferrada, der Kristoff ble nummer åtte, forserte rytterne totalt 4.284 høydemeter fordelt over 18 runder.

Under VM i Bergen dreier det som om i overkant av 3.500 meter.

Boasson vant i Innsbruck En nordmann som har gode minner fra Innsbruck, er Edvald Boasson Hagen. Rudsbygdingen har tidligere vunnet en etappe i Giro d'Italia i den østerrikske byen.

Han har også VM-sølv fra 2012 på merittlista.

Innsbruck danket for øvrig ut Colombia og Yorkshire i kampen om 2018-mesterskapet. Også i 2006 var Østerrike vertsnasjon, da Kurt Asle Arvesen ble nummer 13. i Salzburg.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!