<strong>TIL QATAR:</strong> Edvald Boasson Hagen må til Qatar etter at gulfstaten fikk tildelt verdensmesterskapet i 2016.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL QATAR: Edvald Boasson Hagen må til Qatar etter at gulfstaten fikk tildelt verdensmesterskapet i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Sykkel-VM til Qatar i 2016

Lang reise for Edvald Boasson Hagen og co.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drømmen om hjemmebanefordel i 2016 for de norske syklistene brast tidligere i sommer, da Norges søknad fikk tommelen ned. Fortsatt ligger sykkel-VM i 2017 i potten med Bergen som kandidatby.

Qatar er også pekt ut som en slags reserveløsning for 2015-mesterskapet ettersom amerikanske Richmond har meldt om omfattende problemer i planleggingsfasen.

Gulfstaten fikk offisielt tildelt mesterskapet av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) onsdag. Qatar står dermed foran en rekke gigantiske idrettsbegivenheter i årene som kommer: VM i svømming 2014, håndball-VM for menn 2015, sykkel-VM 2016 og fotball-VM 2022.

Denne uken er nederlandske Limburg arrangør av VM i sykling. Neste år følger italienske Firenze (2013), så spanske Ponferrada (2014) og amerikanske Richmond (2015).

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer