ØDELAGT: Vegard Robinson Bugge (Team Sparebanken Sør) viser fram resultatet etter massevelt under Tour des Fjords-åpningen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
ØDELAGT: Vegard Robinson Bugge (Team Sparebanken Sør) viser fram resultatet etter massevelt under Tour des Fjords-åpningen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.noVis mer

Sykkelen knakk fire steder etter massevelt

Norske sykkellag hardt rammet.

NORHEIMSUND (procycling.no): En motorsyklist på ville veier skapte massevelt under åpningen av Tour des Fjords.

Føreren var en del av rittet, men irritasjonen var stor blant sykkelledere og ryttere etter det de mente var amatørmessig opptreden.

TV-bildene viste en motorsyklist som forsøkte å passere feltet ute til høyre, men som endte opp på utsiden av veiskulderen og deretter fikk sleng på motorsykkelen. Deretter gikk mange ryttere ned for telling, deriblant fire ryttere fra Team Ringeriks-Kraft.

Verst gikk det utover Max Emil Kørner som ble fraktet til sykehus med et dypt kutt i kneet.

- Det jeg har fått opplyst av ambulansetjenesten, er at han har blitt kuttet opp av en skrap gjenstand, men at det skal gå greit å sy, sier sportsdirektør hos Team Ringeriks-Kraft, Thor-Inge Kostøl til procycling.no.

Ødelagte sykler En vareopptelling hos det ringeriksbaserte laget sendte også Ole Forfang til sykehuset på grunn av et mindre kutt i kneet.

- Du kan jo se på sykkelen min at det gikk hardt for seg, sier Forfang oppgitt.

Oslo-guttens sykkel var ødelagt, og det samme gjaldt Vegard Robinson Bugge hos Sparebanken Sør.

- Hvordan oppfattet du det som skjedde?

- Det var noen motorsykler som skulle begynne å kjøre forbi på venstre side, istedenfor på høyre. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det ble nok en misforståelse mellom motorsyklist og en av guttene i feltet. Det endte med krasj, og så stoppet alt opp.

Klatretrøyevinneren fra Tour of Norway slo kne og hofte under velten.

- Jeg ble most inn i hjørnet med noen andre syklister. Da knakk sykkelen i fire, så jeg kunne ikke sykle videre.

Motorsyklister skapte irritasjon procycling.no satt på med Team Ringeriks-Kraft underveis. I forbindelse med langing til rytterne skapte det irritasjon like før velten gikk da 10-12 motorsyklister befant seg på venstresiden av bilkortesjen.

Vanligvis oppholder de seg ikke her under rittet.

Rittkommisæren ville ha dem bort, og i forvirringen rundt hvordan dette skulle foregå, skjedde altså ulykken som ga ringvirkninger langt bakover i feltet.

- Velt, velt! Ryttere fra Team Ringeriks-Kraft, Sparebanken Sør og Coop-Øster Hus, ble det opplyst om via sambandet.
 
Fire nede fra Ringeriks-Kraft Det ble hektisk i følgebilen da det ble klart at Forfang, Kørner, Torstein Træen og Audun Brekke Fløtten var blant rytterne som gikk ned.

- Det gikk etter planen fram til det var tre mil til mål. Vi lå samlet, og så var det en motorsyklist som laget velt i feltet. Vi ble veldig hardt rammet. Det var jævlig kjedelig, sier Leonard Snoeks til procycling.no.

- Hva er dine tanker rundt motorsyklistenes opptreden i dag?

- Vi nevnte i bilen at de motorsyklistene som kjørte her med «safety» på ryggen, skapte mer utrygghet enn noe annet. Det var ikke bra.

Ikke kjørt opp foran finalen Etter at Kørner tok plass i ambulansen, forsøkte de norske kontinentallagene å hjelpe rytterne sine opp til feltet igjen foran finalen.

Det gikk verken for Forfang, Træen eller Robinson Bugge.

- Det var veldig kjipt for oss. Vegard er i bra slag, men det var ingen sjanse til å få ham opp igjen, sier sportsdirektør Stian Remme til procycling.no.

På de avsluttende rundene i Norheimsund var det stort sett proffene som kjempet om etappeseieren.

Til slutt viste Alexander Kristoff seg som dagens raskeste, og fikk følge av sin egen opptrekker Marco Haller og Orica Green-EDGEs Daryl Impey på podiet.

• Les mer om Alexander Kristoffs 14. seier for sesongen her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no! Du kan følge rittet hver eneste dag her!