VELTET: Kurt Asle Arvesen kolliderte med en gutt som løp ut i veien under dagens etappe i Spania Rundt. Foto: Arild Reidarsen, Scanpix
VELTET: Kurt Asle Arvesen kolliderte med en gutt som løp ut i veien under dagens etappe i Spania Rundt. Foto: Arild Reidarsen, ScanpixVis mer

Sykkelen til Arvesen knakk i to

- Tipper vi lå i 75 km/h da det løp et barn ut i veien og jeg traff ham.

(Dagbladet): Kurt Asle Arvesen veltet i en langesone under dagens femteetappe i Spania Rundt.

- Jeg kom avgårde i et brudd etter 45 km, men vi ble hentet inn. Jeg ble sittende i hovedfeltet, og akkurat i det vi kjørte ned en utforkjøring, jeg tipper vi lå i 75 km/h, så løp det et barn ut i veien og jeg traff ham. Heldigvis gikk det bra med han, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

TV 2 Sporten har videobilder av en skadd Arvesen og ikke minst en totalvraket sykkel.

- Kurt veltet ganske stygt på langing og lå og vred seg i smerter. Sykkelen hans var knekt i to, og han hadde opprevet sykkeldrakt, forteller sykkelekspert Mads Kaggestad til Dagbladet.

Vurderte å gi opp Han forteller at Arvesen sto og snakket med direktøren sin og så ut til å få en ny hjelm. 

- Så fortsatte han på reservesykkelen sin, men han er langt bak feltet. Men jeg tror det skal kunne gå. Jeg tror Kurt er veldig innstilt på å fullføre, sier Kaggestad. 

Hovedpersonen selv innrømmer at han vurderte å stå av det som er hans siste «Grand Tour» i karrieren.

- Jeg holdt egentlig på å gi opp. Jeg var inne i bussen og satte meg ned, men så gikk jeg ut igjen, sier han.

Til sykehus Sky-veteranen bet i seg smertene og kom i mål med en mindre gruppe ryttere litt over en halvtime etter den spanske etappevinneren Joaquim Rodriguez fra Katusja. Etter etappen ble nordmannen kjørt til sykehus for å utrede skadeomfanget.

Derfor er det for tidlig å si om han stiller på startstrek på morgendagens etappe.

- Det er ok når jeg er i gang, men jeg kjenner at venstrekneet mitt ikke er bra. Vi får se i morgen, sier Arvesen til TV 2 Sporten.

Optimistiske lagledere Sky-ledelsen er iallfall optimistiske på eresfjordingens vegne.

- Vi håper Kurt kan fortsette rittet, men han har mistet mye hud, spesielt på knærne. Han får alle sårene renset. Så får vi se hvordan det går, sier sportsdirektør Steven de Jongh til www.teamsky.com. - Vi har undersøkt Kurt i kveld, og det ser bra ut. Intet tyder på at han har hjernerystelse. Han husker alt, og det er et godt tegn, sier Sky-legen Geert Leinders i en pressemelding.
- Han er dekket av kutt og skrubbsår, men det kan vi behandle. Eneste bekymring i kveld er det venstre kneet, men vi har sjekket det grundig. Det er ingen hevelse eller annet som kan tyde på brudd eller båndskader, fortsetter Sky-legen.

Ny spansk Katusja-seier Onsdagens etappe fra Sierra Nevada til Valdepeñas de Jaen ble avsluttet med en kort, men bratt stigning (inntil 27 prosent). Tetgruppa sprakk opp, og Rodriguez seiret foran Wouter Poels og tirsdagens vinner Daniel Moreno.

Etappeseieren var det russiske lagets annen på rad, begge oppnådd av spanske ryttere.
Sammenlagt beholder franskmannen Sylvain Chavanel fra Quick-Step ledertrøya. Han er ni sekunder foran Moreno og 23 foran Rodriguez.