UFRIVILLIG SELFIE: Marcel Kittel hadde akkurat spurtet inn til sin tredje strake etappeseier da han helt ufrivillig havnet på en selfie sammen med en fan. Giant-Shimano-rytteren har imidlertid tilgitt hendelsen. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES / NTB Scanpix
UFRIVILLIG SELFIE: Marcel Kittel hadde akkurat spurtet inn til sin tredje strake etappeseier da han helt ufrivillig havnet på en selfie sammen med en fan. Giant-Shimano-rytteren har imidlertid tilgitt hendelsen. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES / NTB ScanpixVis mer

Sykkelfan måtte beklage offentlig etter å ha tatt denne selfien

Hissige Giro d'Italia-stjerner.

(Dagbladet): En sykkelfan som tok en selfie av seg selv og den tyske superstjernen Marcel Kittel under Giro d'Italia i Dublin søndag har sett seg nødt til å beklage offentlig etter å ha skapt Twitter-storm.

David McCarthy tok bildet av seg selv og en utslitt Kittel, like etter at tyskeren hadde sikret seg sin tredjestrake etappeseier.

Mange trodde at Giant-Shimano-rytteren hadde vært involvert i en krasj da de først så bildet, men grunnen til at han sitter på bakken er altså at han rett og slett er skikkelig sliten.

Twitter-storm Bildet ble lagt ut på sosiale medier etter målgangen søndag. En av dem som ikke likte det de så, var tidligere verdensmester og Tour de France-vinner Cadel Evans.

- Alt annet enn omtenksomt, tvitret australieren.


McCarthy fikk i tillegg hatmeldinger fra en rekke andre sykkelfans. I løpet av gårsdagen ble meldingene så mange at han så seg nødt til å beklage.

I en melding lagt ut på Twitter av Nicolas Roche, skriver McCarthy blant annet:

- Til Marcel Kittel og alle andre som jeg har støtt ved å ta selfien: Jeg beklager. Jeg trodde ikke bildet ville støte noen eller skape et slikt hat mot meg.

- Jeg ble ivrig etter målgangen og ville ha et bilde, men i ettertid skjønner jeg at det ikke var rett tid og sted for det. Jeg beklager, skrev han videre.

Kittel-svar Den unge iren har fått flere støttemeldinger etter beklagelsen.


Nicolas Roche, som har unge McCarthy i stallen i et lag han har ansvaret for, skriver:

- Jeg kjenner David McCarthy og han er en fin gutt.

Også Kittel selv, som i ettermiddag trakk seg fra resten av årets Giro d'Italia på grunn av feber, har godtatt unnskyldingen.

- Tipper du fikk deg ei lekse. Det gjorde jeg også da bestemor fant ut at jeg lekte med fyrverkeri rett ved siden av en låve med tørt høy. Husk at sosiale medier kan være slemme, skrev supersprinteren på Twitter.


Det var hviledag i Giroen i går, men rittet fortsetter med fjerde etappe i dag. Den går fra Giovinazzo til Bari.