INGEN REPRISE: Thor Hushovd har fått med seg stjerner som Andy Schleck (i hvit trøye) og Lance Armstrong til å sykle kriteriumsritt i Oslo sentrum. Men i år er Oslo Grand Prix avslyst etter at arrangøren glemte å søke om tillatelse.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
INGEN REPRISE: Thor Hushovd har fått med seg stjerner som Andy Schleck (i hvit trøye) og Lance Armstrong til å sykle kriteriumsritt i Oslo sentrum. Men i år er Oslo Grand Prix avslyst etter at arrangøren glemte å søke om tillatelse.Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Sykkelfest på Karl Johan avlyst

Arrangøren av Oslo Grand Prix glemte å søke om tillatelse.

Sykkelrittet Oslo Grand Prix skulle gått av stabelen med flere verdensstjerner 16. august. Nå er rittet avlyst. Årsak? Arrangørene glemte å søke om tillatelse.

Rittet skulle vært arrangert for tredje gang om en måned. Men det norske sykkelforbundet (NCF) har glemt å søke om tillatelse til å arrangere rittet, og nå er Universitetsplassen, som var planlagt som start- og målområde, blitt avholdt til en jubileumskonsert. Dermed må det planlagte rittet avlyses.

- Vi kikket på nettsidene til universitetet, og der står ikke denne konserten, så derfor trodde vi at det var en grei dato, sier president i NCF, Harald Tiedemann Hansen til TV 2 Sporten.

- Vi kan jo selvfølgelig i ettertid si at det ikke var godt nok, men det er bare å beklage, mener han.

Kreftforeningen, som samarbeider med NCF om rittet, kan gå glipp av en halv million kroner som en følge av avlysningen.

-  Nei, det er jo litt kjedelig den måten det har skjedd på, sier pressesjef i Kreftforeningen, Terje Mosnesset til TV 2 Sporten.

I fjor var det nesten 70.000 tilskuere på plass for å følge rittet. Den sjansen får de altså ikke i år.

(NTB)