Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelforbundet betaler vederlag for perioden 2016-2018

Sykkelforbundet enige med kvinneritt om medieavtale

Norges Cykleforbund (NCF) og Ladies Tour of Norway er enige om vederlag tilknyttet medieavtalen.

ENIGHET: Forrige måned kom det fram at sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og Norges Cykleforbund hadde holdt tilbake penger fra Ladies Tour of Norway. Nå er partene enige om en medieavtale. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
ENIGHET: Forrige måned kom det fram at sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen og Norges Cykleforbund hadde holdt tilbake penger fra Ladies Tour of Norway. Nå er partene enige om en medieavtale. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I desember kom nyheten om at sykkelforbundet ved sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen hadde holdt unna midler tiltenkt Ladies Tour of Norway.

Sykkelforbundet inngikk i januar 2016 en avtale med TV 2 verdt ni millioner kroner. Kanalen kjøpte rettighetene til Tour des Fjords, Tour of Norway, sykkel-NM og Ladies Tour of Norway, men NCF fordelte bare penger til de tre rittene for menn til dekning av produksjonskostnader.

Nå har forbundet og Ladies Tour of Norway kommet til en enighet vedrørende midlene.

- Norges Cykleforbund og Ladies Tour of Norway har gjennom konstruktiv dialog kommet til enighet om et økonomisk vederlag knyttet til medieavtalen som NCF har med TV 2. Vederlaget omfatter hele avtaleperioden 2016-2018 og gjør at begge parter nå kan legge dette bak seg og fokusere på en felles positiv utvikling av Ladies Tour og sykkel generelt i Norge, heter det i en pressemelding fra sykkelforbundet.

Roy Moberg, rittdirektør for Ladies Tour of Norway, sier at de ikke fikk gjennomslag for sitt krav fullt ut, men at de kom til en avtale de kan leve med.

- Det har vært en lang og tidkrevende reise for oss i Ladies Tour å få nødvendig innsikt i saken. De siste ukers utvikling har vært konstruktiv, og vi er fornøyd med at vi nå har kommet til enighet og kan legge dette bak oss, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!