STOR LIKHET?:  - Er det en aprilspøk?, spør Alex Rasmussen (t.v) da han får høre at Det internasjonale sykkelforbundet forvekslet han med en annen dansk syklist - Michael Rasmussen, som har innrømmet å ha dopet seg i tolv år. Foto: AP / Claus Bonnerud / AFP / Pascal Pavani
STOR LIKHET?: - Er det en aprilspøk?, spør Alex Rasmussen (t.v) da han får høre at Det internasjonale sykkelforbundet forvekslet han med en annen dansk syklist - Michael Rasmussen, som har innrømmet å ha dopet seg i tolv år. Foto: AP / Claus Bonnerud / AFP / Pascal PavaniVis mer

Sykkelforbundet trodde Alex Rasmussen var Michael Rasmussen

UCI forvekslet navn, alder, lag og utseende.

(Dagbladet): I dag skulle danske Alex Rasmussen få stille til start i Circuit de la Sarthe for Garmin-Sharp.

Han har vært utestengt siden i fjor sommer på grunn av brudd på meldeplikten til dopingkontrollørene.

Men kort tid før han skulle sette seg på sykkelen fikk han beskjed fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at forsikringene hans ikke var i orden, og at han ikke fikk starte løpet, skriver Reuters.

Forvekslet rasmussene Da nyhetsbyrået kontaktet UCI-president Pat McQaid for en kommentar på utestengelsen, fikk de et noe overraskende svar. Sykkelforbundet har mest sannsynlig forvekslet 28-åringen med Michael "Kyllingen" Rasmussen, som er utestengt på livstid fra sykkelsporten etter at han i januar innrømmet å ha dopet seg i tolv år.

- Så langt jeg vet, så har Alex lov til å sykle for Garmin. La meg ta noen telefoner, svarte McQuaid til Reuters.

Litt senere kom det en e-post fra presidenten.

- Det kan ha snakk om at man har forvekslet han med Michael, skriver han i e-posten, og innrømmer blemmen.

Aprilspøk? Den startnektede Alex Rasmussen blir forfjamset å høre om forvekslingen.

- Er det en aprilspøk?, sier syklisten forfjamset da sporten.dk forteller han at UCI kan ha forvekslet han med "Kyllingen".

- Det er simpelthen så latterligt langt ute, hvis dette er tilfelle. Det er nesten FOR langt ute. Det er utrolig hvis jeg kommer i problemer for dette, sier Alex Rasmussen.

- Jeg er jo dobbelt så stor som ham. Michael er en bitteliten fjellrytter på snart 40 år. Det er kun mennesker uten kjennskap til sykling som ikke vil kunne se forskjellen mellom oss, sier 28-åringen til det danske nettstedet.

Rasmussen sier at han ikke kommer til å forfølge saken, men heller se fremover mot søndagens klassiker, Paris-Roubaix. Og ifølge dansk tv2 sier UCI at de nå har mottat de nødvendige papirene fra syklisten, og at han kan få sykle de løp han vil.