Alberto Gallego:

Sykkelhåp signerte proffkontrakt - ble tatt for doping tre dager seinere

Spanske Alberto Gallego er utestengt i nesten fire år. Etter tre dager som proff.

TATT: Alberto Gallego leverte en positiv dopingprøve tre dager etter at han ble sykkelproff for spanske Caja Rural-Seguros. Foto:  EPA/JOSE COELHO
TATT: Alberto Gallego leverte en positiv dopingprøve tre dager etter at han ble sykkelproff for spanske Caja Rural-Seguros. Foto:  EPA/JOSE COELHO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den spanske syklisten Alberto Gallego (24) har trolig det som er en av verdenshistoriens hittil korteste proffkarrierer.

Gallego var nemlig bare tre dager inne i proffkontrakten med procontinental-laget Caja Rural-Seguros da han leverte en positiv dopingprøve. Det melder blant annet spanske Marca.

Steroid

Spanjolen testet positivt på Stanozolol, et anabolt androgent steroid tilgjengelig som tabletter eller i injiserbar form. Stoffet er ulovlig i Norge.

Gallego er utestengt i tre år og ni måneder.

Han er tidligst tilbake i oktober 2019, etter prøven som ble tatt tidligere i år.

- Uskyldig

Som så mange andre som er tatt for doping hevder Gallego at han er uskyldig.

- Jeg har aldri tatt Stanozolol. Jeg har snakket med legene mine og har ikke hørt om stoffet. Dette er noe som passer bedre til en bodybuilder enn en syklist. Dette er et stoff som er i kroppen i mange uker og det er helt ulogisk å tenke på at jeg skal forbedre meg ved hjelp av dette, sa Gallego i en uttalelse ifølge Cycling News.

- Selvsagt forstår jeg at mange ikke tror på min uskyld, men for meg er det ingen vil. Dette må være en laboratorium-tabbe, sier Gallego.

Alberto Gallego ble sett på som en lovende sykkelrytter og gode plasseringer i fjor sikret ham proffkontrakt hos Caja Rural-Seguros. Laget har nå sagt opp rytteren - etter bare tre dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer