Sykkellag kan bli lagt ned

Toppryttere kan miste jobben.

Store sykkelnavn som Stuart O\'Grady og Gilberto Simoni kan komme til å stå uten arbeidsgiver foran neste sesong.

Årsaken er at det nye, store sykkellaget i internasjonal sykling, som skulle bygges opp av den italienske sportsdirektøren Giancarlo Ferretti, nå ser ut til å gå dukken før det har kommet skikkelig på beina.

Det har lenge vært hevdet at Sony-Ericsson skulle stille de finansielle garantiene for å få laget på plass, men fredag avviste mobilgiganten det hele.

– Mang medier har spekulert i at Sony-Ericsson vil sponse et sykkellag. Vi kan bekrefte at dette ikke stemmer, het det i en melding på konsernets hjemmesider.

Skuffet O\'Grady

Avslaget skal ha kommet som et stort sjokk på sportsdirektør Ferretti, som skal ha forhandlet med en agent han trodde representerte Sony-Ericsson. Det viste seg å være feil.

Dermed har Ferreti skrevet kontrakt med rundt 50 personer – deriblant en rekke syklister – som nå likevel står uten arbeidsgiver.

– Dette er veldig skuffende. Vi må vente på den endelige bekreftelsen, men dette ser ikke bra ut, sa australske Stuart O\'Grady, som er en av syklistene som har skrevet under for det nye laget.

Thor Hushovds tidligere lagkamerat i Credit Agricole vil imidlertid ikke legge skylden på Giancarlo Ferretti.

– Den avgjørelsen kom tydeligvis fra folk som sitter høyere i systemet enn ham, sier O\'Grady.

Legges ned

Ferretti har de siste sesongene vært sportsdirektør i italienske Fassa Bortolo. Foran neste sesong legges imidlertid laget, som har spurtkongen Alessandro Petacchi i sine rekker, ned. Dermed måtte også sjefen sjøl se seg om etter en ny arbeidsgiver.

Ferretti er høyt respektert i sykkelmiljøet, men har de senere årene vært involvert i flere lag som har fått dopingmistankene kastet mot seg. Under årets Tour de France ble Dario Frigo tatt med ulovlige midler. Han syklet for nettopp Fassa Bortolo.

(ANB)