Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eddie Merckx

Sykkellegenden Merckx: – Det kunne vært over

Sykkelulykken som legenden Eddy Merckx var involvert i sist måned var betydelig verre enn det som har vært opplyst tidligere.

LEGENDEN: Sykkellegenden Eddy Merckx overrekker bronsemedaljen til Susanne Andersenhun tok i VM i 2016. Foto: NTB/Scanpix
LEGENDEN: Sykkellegenden Eddy Merckx overrekker bronsemedaljen til Susanne Andersenhun tok i VM i 2016. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

74-åringen fra Belgia veltet da han var på sykkeltur med venner og ble i all hast fraktet til sykehus med det som viste seg å være alvorlige hodeskader.

- Hvis dere hadde visst hva jeg hadde vært igjennom, så hadde dere visst at jeg har vært veldig heldig. Hvis det ikke tilfeldigvis hadde kommet en sykepleier forbi, så tror jeg det hadde vært over for min del, sier Merckx til sykkelnettstedet sporza.be.

Eddy Merckx er regnet som kanskje verdens beste syklist gjennom tidene. Listen over meritter på 1960- og 70-tallet er nærmest endeløs.

Han vant både Tour de France og Giro d'Italia fem ganger, og han noterte seg for 19 seirer i sykkelsportens såkalte monumenter.

Velten gjorde at han måtte tilbringe fem dager på sykehus, og han sliter ennå med bivirkninger.

- Det går bedre nå, men ting er ikke som de skal. Jeg skal igjennom flere undersøkelser, og sykling er strengt forbudt, sier Merckx.

Onsdag døde en av sykkelsportens største, franskmannen Raymond Poulidor. Han var i en periode en av Eddy Merckx' aller største konkurrenter i Tour de France.

Merckx sier til flere medier at dødsfallet har gått hardt inn på ham.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media