Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Idrettsgallaen 2017:

Sykkelpresidenten raser mot Idrettsgallaen:
- Velger NRK-idretter

Mener den NRK-dominerte juryen kun har sansen for egne idretter.

IKKE FORNØYD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen føler norske syklister blir oversett i nominasjonen til Idrettsgallaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen føler norske syklister blir oversett i nominasjonen til Idrettsgallaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen reagerer på at U23-verdensmester i sykling, Kristoffer Halvorsen, ikke er blant de nominerte til Idrettsgallaen i januar.

- Jeg er overrasket. Jeg er ikke enig i nominasjonen og det viser hvor liten innsikt juryen har, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til Dagbladet

- Vinter-galla

Halvorsen vant fellesstarten under U23-VM i Doha i oktober.

- Det har vært sånn lenge. Det er en galla for vinteridrett og noe det bærer preg av hvert år, sier Hansen.

- Er du skuffet?

- Ja, selvfølgelig er jeg det. Kristoffer (Halvorsen) og hele laget har gjort en imponerende jobb i år. Vi har sendt inn forslag til flere ting som er blitt oversett. Landeveissykling er en lagidrett, men det får vi ingen forståelse for, sier Hansen.

Han utdyper:

- Det er nemlig ikke sånn de (juryen) ser på sykkelsporten. Sånn sett har vi alltid følt at det er en styring mot de idrettene som NRK sitter på, sier sykkelpresidenten.

Tiedemann Hansen finner det underlig at ikke U23-verdensmesteren er i klassen for Årets gjennombrudd.

GULL: Kristoffer Halvorsen tok VM-gull for U23-ryttere i Doha i oktober. Foto: BELGA PHOTO YORICK JANSENS
GULL: Kristoffer Halvorsen tok VM-gull for U23-ryttere i Doha i oktober. Foto: BELGA PHOTO YORICK JANSENS Vis mer

Forbigått

Sykkelpresidenten får støtte av TV 2s Johan Kaggestad:

- Det er ikke alltid lett å skille epler fra pærer, men dette må være en klar, klar forbigåelse, sier Kaggestad til NTB.

Kaggestad forteller:

- Sykkel er en stor sport med langt over 1000 proffer. Halvorsens historie der han kom tilbake etter alvorlig sykdom, han kunne jo nesten ikke røre seg på ett år, er jo også spesiell, sier Kaggestad til NTB.

De nominerte til årets gjennombrudd er Filip Ingebrigtsen, Emil Iversen, Marcus Kleveland, Marte Olsbu, Silje Waade og Karsten Warholm.

- Må sette strek et sted

Juryformann Tore Øvrebø forstår at Tiedemann Hansen gjerne skulle sett Halvorsens navn på lista over de nominerte utøverne. Øvrebø ønsker ikke gå inn på enkelte kandidater, og forteller at juryen setter kandidatene mot hverandre, før de lander på de nominerte utøverne.

- Det er avgjørende han ikke ble verdensmester på seniornivå, men jeg ønsker ikke gå inn på enkeltkandidater. Det er bra at engasjementet er stort, sier Øvrebø til Dagbladet.

Han forteller at Halvorsen sikkert kunne havne blant de nominerte til «årets gjennombrudd». Alle kandidater som er sendt inn fra forbundene blir vurdert, men jurylederen bekrefter at det kunne vært lettere å bli nominert dersom Halvorsen hadde blitt verdensmester på seniornivå.

- Jo høyere, jo lettere. Det er klart.

- Tiedemann Hansen mener juryen styrer mot idrettene NRK sitter på, hva tenker du om det?

- Det medfører ikke riktighet, og er ikke en del av juryens vurderinger. Det er mange argumenter for at flere skal være nominert, og vi vurderer de forskjellige prestasjonene opp mot hverandre. Vi må sette strek et sted.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!