Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg

Sykkelpresidenten tar ikke gjenvalg: - Det har vært en form for heksejakt

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (61) gir seg i kjølvannet av det store underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i fjor høst.

IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det bekrefter sykkepresidenten overfor TV 2.

- Jeg har tenkt på dette lenge. Valgkomiteen tok kontakt for et snaut år siden og spurte hva jeg tenker, og jeg har sagt at de måtte finne noen til å ta over. Jeg har ikke tenkt å sitte i presidentstolen til evig tid. De ti årene er lenge nok, sier Hansen til TV 2.

20. januar er det et ekstaordinært årsmøte. Det ble presset fram i kjølvannet av det enorme underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i høst.

- I og med at vi ser polariseringen og alt det negative som har vært i den siste tiden, så vil ikke jeg stå i veien. Sykkelsporten er mye viktigere enn meg som person, fortsetter Hansen, som sier han ikke følte seg presset til å slutte.

- Heksejakt

Men han mener mange har vært ute etter å ta ham:

- Som dere har skrevet i dag, så har vært en form for heksejakt eller kampanje. Jeg tror jeg ikke bare rammer sykkelsporten, men hele idretten. Jeg tror ikke de ser helt det bildet. Det har vært mer personorientert enn saksorientert. ​

Sykkelekspert Mads Kaggestad mener det er riktig av sykkelpresidenten å gi seg, og sier dette til TV 2.

- Med det negative bakteppet rundt økonomien etter Bergen-VM er mistilliten så stor at det er naturlig at han går av. Jeg tviler på at han kunne fortsette uansett, så det er klokt ikke å ta gjenvalg. Det er tid for et nytt styre i norsk sykkelsport.

Gigantunderskudd

Sykkel-VM i Bergen ble en folkefest og en publikumssuksess, men økonomisk gikk det mot et underskudd i millionklassen.

Bergens Tidende meldte i desember at arrangørselskapet Bergen 2017 AS styrer mot et underskudd på 55 millioner kroner.

Økonomien i Bergen 2017 var høyt oppe på agendaen under det ordinære styremøtet i starten av desember i fjor. NCF-styret var bekymret, men ga Tiedemann Hansen full tillit etter styremøtet i desember, skriver NTB.