Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg

Sykkelpresidenten tar ikke gjenvalg: - Det har vært en form for heksejakt

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (61) gir seg i kjølvannet av det store underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i fjor høst.

IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen tar ikke gjenvalg som sykkelpresident. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det bekrefter sykkepresidenten overfor TV 2.

- Jeg har tenkt på dette lenge. Valgkomiteen tok kontakt for et snaut år siden og spurte hva jeg tenker, og jeg har sagt at de måtte finne noen til å ta over. Jeg har ikke tenkt å sitte i presidentstolen til evig tid. De ti årene er lenge nok, sier Hansen til TV 2.

20. januar er det et ekstaordinært årsmøte. Det ble presset fram i kjølvannet av det enorme underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i høst.

- I og med at vi ser polariseringen og alt det negative som har vært i den siste tiden, så vil ikke jeg stå i veien. Sykkelsporten er mye viktigere enn meg som person, fortsetter Hansen, som sier han ikke følte seg presset til å slutte.

- Heksejakt

Men han mener mange har vært ute etter å ta ham:

- Som dere har skrevet i dag, så har vært en form for heksejakt eller kampanje. Jeg tror jeg ikke bare rammer sykkelsporten, men hele idretten. Jeg tror ikke de ser helt det bildet. Det har vært mer personorientert enn saksorientert. ​

Sykkelekspert Mads Kaggestad mener det er riktig av sykkelpresidenten å gi seg, og sier dette til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer