<strong>VIL REVOLUSJONERE SYKKELOPPLEVELSEN:</strong> Sykkelpresident Brian Cookson vil ha kameraer og mikrofoner på sykler og utøvere i for eksepmpel Tour de France.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB Scanpix
VIL REVOLUSJONERE SYKKELOPPLEVELSEN: Sykkelpresident Brian Cookson vil ha kameraer og mikrofoner på sykler og utøvere i for eksepmpel Tour de France.Foto: REUTERS/Denis Balibouse / NTB Scanpix Vis mer

Sykkelpresidenten vil ha kameraer på syklene i Tour de France

Og mikrofoner på rytterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Brian Cookson, lufter tanken om å sette kameraer på syklene for å få tettere og bedre TV-bilder fra sykkelrittene.

Dette vil føre syklistene nærmere fansen. Teknologien setter heller ingen særlig begrensninger. Under rittene Gent-Wevelgem og Flandern rundt testet det belgiske TV-selskapet Sporza ut et konseptet med å ha kamerater i noen av lagenes biler. Lagordre og reaksjoner ble vist direkte og med stor suksess.

Nå vil Cookson utvide testingen og også ha kameraer på syklene. Disse vil han ha rettet mot syklistenes ansikter underveis.

- Vi må utnytte denne teknologien for å selge sporten vår, sier Brian Cookson i en pressemelding.

- Tenk deg at du hadde muligheten til å se Chris Froome rett i ansiktet på vei opp Mont Ventoux eller ned Champs Elysees under Tour de France i fjor sommer, sier Cookson.

- Og hvorfor stoppe ved kameraer, hva med også å ha mikrofoner eller dele syklistenes computer på skjermen, sier UCI-presidenten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer