Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Sykkelproff (21) døde etter velt

Syklet Tour of the Gila.

(Dagbladet): Den amerikanske proffsyklisten Chad Young (21) er død etter en krasj søndag.

Han syklet for Axeon Hagens Berman Cycling Team - som ledes av den gamle sykkelprofilen Axel Merckx.

- Jeg er lei meg for å skrive at Chad Young ikke overlevde krasjen. Han sovnet inn fredag kveld, omringet av familie, skriver Merckx i en pressemelding, ifølge Cycling Weekly.

- Vi har mistet en venn, en lagkamerat og et familiemedlem. Jeg har ikke ord som kan uttrykke min smerte. Jeg kan bare si at vi er takknemlige for å ha kjent ham.

Young veltet i en utforkjøring under etapperittet Tour of the Gila i Arizona, da han sammen med lagkamerat Edward Anderson prøvde å hente inn hovedfeltet. Han ble fløyet til sykehus i Tucson med alvorlige hodeskader.

Legene beskrev først tilstanden hans som stabil, men tirsdag opplyste laget at den var forverret til kritisk. Fredag meldte laget at det var usannsynlig at 21-åringen ville overleve, ifølge NTB.

Young døde bare en uke etter at den italienske sykkelstjernen Michele Scarponi mistet livet i et trafikkuhell under trening.