Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kanstantin Siutsou i trøbbel:

Sykkelproff på vei ut av kontrakt tatt for EPO-bruk

- Det er utrolig skuffende, uttaler lagsjef.

SUSPENDERT: Det internasjonale sykkelforbundet har gjort et mistenkelig analytisk funn i en dopingprøve avlagt utenfor konkurranse av Kanstantsin Siutsou. FOTO: Getty Images, Tim De Waele
SUSPENDERT: Det internasjonale sykkelforbundet har gjort et mistenkelig analytisk funn i en dopingprøve avlagt utenfor konkurranse av Kanstantsin Siutsou. FOTO: Getty Images, Tim De Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Bahrain-Merida melder at Kanstantsin Siutsou har mottatt en såkalt Adverse Analytical Finding (mistenkelig analytisk resultat) etter å ha avlagt en dopingprøve utenfor konkurranse den 31. juli i år.

I en pressemelding fra UCI slås det fast at 36-åringen testet positivt for EPO. Han kan selv velge å etterspørre at B-prøven også blir analysert.

I tråd med både lagets og UCIs regelverk, blir hviterusseren suspendert inntil saken er avklart.

Var på utgående kontrakt

Siutsou var på utgående kontrakt med laget, og ble i slutten av juni informert om at avtalen hans ikke ville bli forlenget. Hans nåværende avtale løper ut året.

- Våre ryttere og medarbeidere følger en høy etisk standard. Denne nyheten er forferdelig skuffende. Vi ser svært alvorlig på alle brudd mot våre interne helseregler. Slik oppførsel er ikke akseptert, og ytterligere tiltak vil bli iverksatt mot rytteren, uttaler lagsjef Brent Copeland i pressemeldingen.

Bakgrunn fra Sky og Dimension Data

Hviterusseren har en lang karriere bak seg og ha blant annet vært lagkamerat med Edvald Boasson Hagen i en årrekke. Først i Team Highroad, og siden i både Team Sky og Team Dimension Data.

Foran 2017-sesongen meldte han overgang til Bahrain-Merida. Der han blant annet syklet Giro d'Italia i fjor.

Saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!