Sykkel, Tinkov:

Sykkelrikingen Tinkov i vilt avskjedsintervju: - Contador, jeg liker ham ikke

Takker av med brutalt ærlige svar.

DÅRLIG STEMNING: I et intervju med Cyclingnews forteller Oleg Tinkov om et turbulent forhold til Alberto Contador. Det kulminerte da den spanske veteranen droppet Il Lombardia forrige helg. Foto: NTB Scanpix/EPA/CLAUDIO PERI
DÅRLIG STEMNING: I et intervju med Cyclingnews forteller Oleg Tinkov om et turbulent forhold til Alberto Contador. Det kulminerte da den spanske veteranen droppet Il Lombardia forrige helg. Foto: NTB Scanpix/EPA/CLAUDIO PERI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): I 2006 dukket Oleg Tinkov opp som sponsor for Tinkoff Restaurants og siden Tinkoff Credit Systems for et russisk prokontimannskap.

Vi kjenner ham nok best som sponsor og siden eier av Team Saxo-Tinkoff, Team Tinkoff-Saxo og siden bare Team Tinkoff.

Etter årets sesong er det slutt. Den styrtrike, russiske finansmannen trekker seg ut av sykkelsporten, og oppløser samtidig sykkelsatsingen.

Han gjør det selvsagt ikke uten å slamre dørene godt igjen bak seg.

Hevder Contador var dårlig likt

I etterkant av årets WorldTour-avslutning i Lombardia, ga han cyclingnews.com et rødglødende avskjedsintervju.

Det var ventet at Alberto Contador skulle gå for en topplassering i rittet, men spanjolen leverte inn en sykemelding på overtid.

Resultatet ble at Movistar endte opp med å vinne lagkonkurransen i WorldTouren foran Tinkoff. Det forklarer nok en del av de kraftige ordelagene fra eieren.

– For å være helt ærlig, har jeg et mye verre forhold med Contador (enn med Peter Sagan, som spørsmålet åpnet med, vår anm.). Jeg respekterer ham som en rytter på grunn av merittene hans, men som person har han aldri appellert til meg. Jeg liker ham ikke. Selv innenfor eget lageliker ikke brorparten av rytterne ham. Han endte opp med et dårlig forhold til nesten alle, bortsett fra hans lille, spanske gruppe, sier Tinkov i intervjuet.

Sender advarsel til Trek

Contador og hans lojale hjelpere flytter videre til Trek Segafredo neste år.

Tinkov benytter anledningen til å sende en kraftig advarsel i retning av Luca Guercilena.

– Jeg tror Trek-manager Guercilena er nødt til å være forsiktig. Han signerte hele gruppa, og jeg tror de kommer til å skape mye bråk hos Trek. Jeg ønsker å advare Luca om det. Det er vanskelig for noen å gjøre noe mot meg fordi jeg er sterk og har store baller, men jeg er sikker på at de vil skape uorden hos Trek.

Får ikke komme på avskjedsfest

Tinkov forteller videre at han ikke har invitert Contador til lagets avslutningsfest i Milano senere denne måneden.

– Det virker som du er sint på Contador. Hva skjedde?

– Jeg er sint fordi vi ikke vant WorldTour-rankingen fordi han enten krasjet, var syk eller brøt. Han syklet ikke Lombardia og jeg vet ikke om det var med overlegg – men jeg liker det ikke. Det er noe dritt. For lønna han får, skulle det aldri ha skjedd. Alejandro Valverde var syk for tre dager siden, men ble likevel topp 10 i rittet. Det er klasse.

Tinkov forteller videre at han fortalte Contador at han var syk, og derfor burde holde seg unna avslutningsfesten.

– Du kan ikke bringe virus inn i troppen og gjøre guttene syke foran VM, skal han ha uttalt.

Russeren sender også noen klare bredsider til UCI og gjentar sitt budskap om hvordan sykkelsporten bør omorganiseres for å få mer ut av TV-inntektene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer