Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelsjef døde brått

Nicolas Portal døde tirsdag ettermiddag, bare 40 år gammel.

DØD: Nicolas Portal, sportssjef i Team Sky. Foto: Jol SAGET / AFP
DØD: Nicolas Portal, sportssjef i Team Sky. Foto: Jol SAGET / AFP Vis mer

Portal var sportsdirektør for procycling-laget Team Ineos, som blant andre fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome sykler for.

Laget bekrefter dødsfallet på sitt nettsted.

- Det er med stor sorg vi må meddele at vår elskede lagkamerat, kollega og venn Nico Portal døde brått i dag, i sitt hjem i Andorra, skriver Ineos.

Ifølge The Guardian skal det være snakk om en hjertestans. Ineos ber om at familien får fred.

- Sjelen din vil alltid være med oss på landeveien, og du kommer alltid til å være i hjertene våre.

AMBULANSEDRONE: Studenten Alec Momont har lansert en prototype av en ambulansedrone. Momont hevder at dronen kan øke overlevelsesstatistikken ved hjertestans fra åtte til 80 prosent. Video: Alec Momont Vis mer

Portal var tidligere proffsyklist. Han kjørte blant annet for AG2R fra 2001 til 2005. Han avsluttet sin karriere i Team Sky, som i dag heter Team Ineos.

Grunnen til at han den gang måtte legge opp, var hjerteproblemer. Etter at han satte punktum, fortsatte han i sporten som sportsdirektør for Ineos.

Flere i sykkelmiljøet har uttrykt kondolanser i sosiale medier.

- Mine tanker er med Nicos kone og barn. Han var den snilleste, lykkeligste fyren jeg vet om, og levde hver dag til det ytterste. Hvil i fred, skriver Chris Froome på Twitter.

Norske Gabriel Rasch er også sportsdirektør i Team Ineos.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er bare så uendelig trist å miste ham. Jeg snakket med ham i går, og nå er han borte, sier Rasch til TV 2.

Hele Norges coronakart