Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelsjef tror noe fryktelig vil skje med Ullrich

Om han ikke kommer seg tilbake på sykkelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefen for det nyopprettede sykkellaget Tinkoff Credit System, frykter at Jan Ullrich skal lide samme skjebne som Marco Pantani hvis han ikke kommer seg på sykkelen igjen.

Ullrich ble nektet start i årets Tour de France på grunn av mistanker om bloddoping. Han fikk også sparken fra laget sitt, T-Mobile, etter at han hadde vært suspendert en periode. I 1999 ble italienske Pantani kastet ut av Giro dItalia på grunn av for høye blodverdier.

Forståsegpåere mener det var startskuddet på den psykiske nedturen som endte med en overdose kokain på et hotellrom på Rimini i 2004.

Tinkoff-sjef Omar Piscina har gitt sterkt uttrykk for at de ønsker seg tyskeren i stallen som eies av den søkkrike russeren Oleg Tinkov. Piscina tror at Ullrich må komme seg tilbake på sykkelsetet før han lider samme skjebne som Pantani.

- Hvis Jan (Ullrich) ikke har troen på at han kommer til å sykle igjen, frykter jeg det verste for ham denne vinteren, sa han til tysk fjernsyn tirsdag.

Ryktene sier at Ullrich blir frikjent for dopingjuks fordi det ikke finnes tilstrekkelig bevis mot ham. Da står han fritt til å velge lag, og det har russeren Tinkov, en stor fan av Ullrich, merket seg. Han vil tilby tyskeren drøye 30 millioner kroner i året for å sykle for laget hans, som ikke er et ProTour-lag, og som består av blant andre Danilo Hondo og Tyler Hamilton, begge tidligere dopingdømte syklister.

(NTB)

KASTET UT: Den tyske syklisten Jan Ullrich har fått sparken av T-Mobile på grunn av dopingmistankene. Dersom han ikke kommer seg tilbake igjen på sykkelsetet kjapt, frykter sjefen for det nyopprettede sykkellaget Tinkoff Credit System at noe fryktelig kan skje. Foto: AP
KASTET UT: Den tyske syklisten Jan Ullrich har fått sparken av T-Mobile på grunn av dopingmistankene. Dersom han ikke kommer seg tilbake igjen på sykkelsetet kjapt, frykter sjefen for det nyopprettede sykkellaget Tinkoff Credit System at noe fryktelig kan skje. Foto: AP Vis mer
Hele Norges coronakart