Sykkelsjef vil bygge norsk Tour de France-lag

Rundt Boasson Hagen.

DRØMMEN: Mange sykkelinteresserte i Norge ønsker seg et Tour de France-lag å heie på.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVY
DRØMMEN: Mange sykkelinteresserte i Norge ønsker seg et Tour de France-lag å heie på.Foto: SCANPIX/EPA/NICOLAS BOUVYVis mer

Legger næringslivet minimum 25 millioner sponsorkroner på bordet, mener Gino Van Oudenhove at han kan skape et framtidig norsk Tour de France-lag.

NTB vet at det jobbes i flere kulisser i Sykkel-Norge for å utrede en slik mulighet. Tidspunktet er etter manges mening perfekt med Thor Hushovd som regjerende verdensmester, flere proffer i verdenstoppen enn noen gang samt konkrete planer i Norges Cykleforbund om å søke VM i 2016.

Her bør svis mens jernet er varmt.

- Et naturlig og helt nødvendig steg videre for norsk sykkelsport, er å skape et profesjonelt kontinentallag à la det Thor Hushovds Cervélo-lag var i fjor. Et slikt lag koster bare brøkdelen av de største verdenstourlagene, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove i Norges beste semiprofflag, Joker-Merida, til NTB.

Et halvt år
Den erfarne belgieren mener hans Joker-Merida-organisasjon, med selskapet Interspons som utgangspunkt, er det perfekte startstedet for en eventuell norsk storsatsning på sykkel. Også i Grimstad, men Hushovds eget Plussbank-Cervélo-lag, lekes det med en tilsvarende tanke.

- Vi trenger en hovedsponsor som blar opp minst 25 millioner kroner, og vi bør bygge laget rundt en framtidens mann som Edvald Boasson Hagen. Laget bør bestå av 30 ryttere, der minst halvparten er nordmenn. Jeg ville brukt et halvt år fra juni til å bygge opp et slikt lag, hevder Van Oudenhove.

Flere utstyrs- og andre delsponsorer vil komme i tillegg. Merida-grossisten i Norge, Stians Sport, er svært positiv til å bli med på et slikt eventyrprosjekt.

Ryggrad
De største og dyreste verdenstourlagene har godt over 100 millioner sponsorkroner å rutte med. Bare en håndfull norske selskaper har økonomisk ryggrad til å bli med på et slikt prosjekt.

Men for langt mer overkommelige 25 millioner kroner for et navnesponsorat, ville man kunne skape et lag bygget rundt en eller to stjerner store nok til å sikre Tour de France-deltakelse. Dobles beløpet, kan et lag på størrelse med Hushovds Cervélo- og tidligere Crédit Agricole bygges opp.

- En rytter som Edvald Boasson Hagen ville blitt nummer én i verden om han fikk et helt lag bygget rundt seg - på samme måte som for eksempel Eddy Merckx, Lance Armstrong og Tom Boonen har fått, mener Gino Van Oudenhove.

Joker-Merida-laget får ny sykkelsponsor kommende sesong. Laget utvides også fra seks til tolv ryttere, og det vil satses på to fronter så å si hele sesongen. Christer Rake og Vegard Stake Laengen regnes som lagets kapteiner i de største rittene.

(NTB)

OPTIMIST: Gino Van Oudenhove (t.v.) mener et norsk lag bør bygges rundt Edvald Boasson Hagen (i blått).Foto Erlend Aas / SCANPIX .
OPTIMIST: Gino Van Oudenhove (t.v.) mener et norsk lag bør bygges rundt Edvald Boasson Hagen (i blått).Foto Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer