Sykkelsponsor ba Stein Ørn om å trekke seg

- Jeg applauderer initiativet hans, svarer Kristoffs trener.

FRISK DEBATT: Sykkelsponsor Vegar Kulset (innfelt) sparer ingen når han diskuterer tydlighet i antidopingspørsmål via sosiale medier. Det fikk Stein Ørn erfare, men Alexander Kristoffs trener mener debatten er etterlengtet. FOTO: Uno-X/Scanpix
FRISK DEBATT: Sykkelsponsor Vegar Kulset (innfelt) sparer ingen når han diskuterer tydlighet i antidopingspørsmål via sosiale medier. Det fikk Stein Ørn erfare, men Alexander Kristoffs trener mener debatten er etterlengtet. FOTO: Uno-X/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Vegar Kulset er kanskje Norges mest innflytelsesrike sponsor innenfor sykkelsporten som administrerende direktør i Uno-X Gruppen.

De spytter midler inn i tre av de fire største norske rittene, og har i tillegg engasjert seg i flere lag på klubb- og kontinentalnivå.

I tillegg til å være levende opptatt av utviklingen av norsk sykkelsport, tillater trønderen seg å skyte fra hofta via mikrobloggtjenesten Twitter.

Her sparer han ingen, og den siste tiden har alt fra Norges Cykleforbund til Stein Ørn og Roy Hegreberg fått så hatten passer.

- Dere har lagt ut en del krasse Twitter-meldinger den siste tiden. Hvorfor velger dere å gjøre det på den måten?

- Vi opplever ikke oss selv som krasse, men som sykkelentusiaster bryr vi oss om utvkilingen av norsk sykkel. Og som norsk sykkels største sponsor, er vi kanskje ekstra opptatt av sportens omdømme. I tillegg kommer vi fra en kultur hvor vi er vant til å kalle en spade for en spade. Det er kanskje et stykke unna kulturen som har preget sykkelsporten opp gjennom årene, så sånn sett kan det kanskje oppleves litt uvant. Vi mener på ingen måte at vi sitter på sannheten, klare svare eller riktige konklusjoner - men vi stiller noen spørsmål som vi gjerne ser at flere kan reflektere over, forklarer Vegar Kulset overfor procycling.no.  Hardt ut mot Ørn og Katusha Etter Eduard Vorganovs positive dopingprøve og Katushas påfølgende utmelding fra MPCC, la Kulset ut flere ytringer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer