Sykkelsponsor trekker seg

Team Barloworld redusert til «Team».

Det britiske profflaget Team Barloworld mister hovedsponsoren etter dopingskandalen i Tour de France.

Markedsansvarlig Chris Fisher i industrigruppen sier Barloworld vil innfri sine forpliktelser ut sesongen, så er det slutt. Årsaken er dopingavsløringen av syklisten Moises Duenas Nevado (27), som har innrømmet dopingmisbruket.

- Vi har nulltoleranse hva angår doping, og det har rytterne i laget hørt gjentatte ganger. Vi vil alle måtte leve med konsekvensene som er påført oss av én persons handlinger, slår Fisher fast.

Den spanske syklisten skylder på den spanske legen Jesus Losa, som skal ha solgt ham dopingmidler. Den tidligere Euskaltel-Euskadi-legens navn har også tidligere vært nevnt i forbindelse med doping i sykkelsporten.

Legen avviser enhver befatning med Nevado-saken.

Moises Duenas Nevado er en av tre ryttere som er avslørt for dopingmisbruk hittil i årets Tour. De to øvrige er spanske Manuel Beltran (37) og italienske Riccardo Riccó (24).

Riccós lagkamerat, Leonardo Piepoli, er sparket fra Saunier Duval-laget sammen med Riccó.

(NTB)

ØDELA ALT: Moises Duenas Nevado har innrømmet dopingmisbruket. Nå trekker Barloworld seg som sponsor for laget. Foto: AFP/SCANPIX
ØDELA ALT: Moises Duenas Nevado har innrømmet dopingmisbruket. Nå trekker Barloworld seg som sponsor for laget. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Sykkelsponsor trekker seg