Aqua Blue sliter med å få innpass i ritt:

- Sykkelsporten kontrollert av «gutteklubb-mentalitet»

Sykkelsjef lynende forbannet etter to avslag på rappen.

STOR SEIER: Larry Warbasse og Aqua Blue kvitterte for tilliten når de ble invitert til Tour de Suisse i fjor. Denne sesongen har ikke laget klart å klore til seg et av fripassene til de tre største etapperittene, noe som irriterer lagets eier grenseløst. (Gian Ehrenzeller/Keystone via AP)
STOR SEIER: Larry Warbasse og Aqua Blue kvitterte for tilliten når de ble invitert til Tour de Suisse i fjor. Denne sesongen har ikke laget klart å klore til seg et av fripassene til de tre største etapperittene, noe som irriterer lagets eier grenseløst. (Gian Ehrenzeller/Keystone via AP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Foran 2017-sesongen signerte Rick Delaney blant annet Lars Petter Nordhaug som kaptein og inntok sykkelscenen som et friskt pust med sitt Aqua Blue Sports.

Laget bet også godt ifra seg sportslig. Rytterne var ofte å se i brudd, og inn tikket invitasjoner fra La Vuelta, Liège-Bastogne-Liège, Tour of the Alps, Tour de Suisse, Tour de Yorkshire og Omloop Het Nieuwsblad.

De kvitterte også ved å vinne etappeseirer i vueltaen (Stefan Denifl), Tour de Suisse (Larry Warbasse) og amerikaneren tok i tillegg med seg mesterskapstrøya hjem fra Knoxville, Tennessee.

Frustasjonen har derfor bygget seg opp kraftig da det har vist seg vanskeligere å motte invitasjoner i sitt andre leveår på brosteinen.

Ignorert av alle Grand Tours

Verken Giro d’Italia eller Tour de France fant plass til Delaneys irske mannskap da de sendte ut invitasjonene tidligere i vinter. Da heller ikke vueltaen fulgte opp - på tross av god innsats i fjor - og triumfen på den 17.-etappen, kokte det over for teamsjefen.

- Jeg er så forbannet på «prosessen», hva er uttakskriteriene? I fjor hadde vi ingen historikk å vise til og fikk noen fantastiske invitasjoner. I år har vi en positiv historikk å vise til og blir avspist med få eller ingen invitasjoner. Jeg investerer millioner i denne idretten og prøver å tilby noe litt annerledes når det gjelder finansiering for å prøve å holde sykkelsporten i live, skriver iren i et innlegg på Twitter som først ble gjengitt av Velo News.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer