LEGGER OPP: Den italienske sykkelstjernen Alessandro Petacchi (41) har for andre gang bestemt seg for å avslutte karrieren. Foto: AP Photo/KEYSTONE/Juerg Mueller
LEGGER OPP: Den italienske sykkelstjernen Alessandro Petacchi (41) har for andre gang bestemt seg for å avslutte karrieren. Foto: AP Photo/KEYSTONE/Juerg MuellerVis mer

Sykkelstjerna legger opp - igjen

Alessandro Pettachi.

Den italienske sykkelstjernen Alessandro Petacchi (41) har for andre gang bestemt seg for å avslutte karrieren.

Petacchi la også opp foran 2014-sesongen, men gjorde da et raskt comeback for å være en av hjelperne til Mark Cavendish i Omega Pharma-QuickStep.

Lørdag offentliggjorde Petacchi, som sist var å se på sykkelsetet i Giro d'Italia i mai, at det ikke blir flere sykkelrittet på ham.

- Jeg er fortsatt ikke bra etter viruset som slo meg ut under Giro d'Italia, sier Petacchi til italienske Tutto Bici, ifølge cyclingweekly.co.uk.

- For å være ærlig har jeg ikke rørt sykkelen siden 9. juni da jeg hang den opp i garasjen sammen med andre hjulløse syklene mine, tilføyer han.

Veteranen har denne sesongen syklet for Southeast-laget.

Petacchi har blant annet seks etappeseirer fra Tour de France på sin innholdsrike merittliste. I 2010 vant han den grønne poengtrøya.

(NTB)