Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryggoperasjon for Quick Step-rytter:

Sykkelstjerne ble meid ned av lastebil: Nå har han våknet etter operasjon

Petr Vakoc ser ut til å slippe varige mén.

HARD MEDFART: Petr Vakoc (til høyre i bildet) brekte flere ryggvirvler etter å ha blitt påkjørt av lastebil under trening. I etterkant tok lagkompis til sosiale medier med formaning om at bilister og syklister skal begynne å dele veien. FOTO: Tim De Waele, TDWSPORT.COM
HARD MEDFART: Petr Vakoc (til høyre i bildet) brekte flere ryggvirvler etter å ha blitt påkjørt av lastebil under trening. I etterkant tok lagkompis til sosiale medier med formaning om at bilister og syklister skal begynne å dele veien. FOTO: Tim De Waele, TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Quick Step-rytterne Petr Vakoc og Laurens De Plus ble kjørt ned av en lastebil under trening i Sør-Afrika, fredag.

Les også: Quick Step-duo sendt til sykehus

Vakoc fikk hardest medfart og brekte flere ryggvirvler som gjorde at han måtte opereres på et lokalt sykkehus.

Lørdag ble han vekket, og Quick Step melder foreløpig at inngrepet skal ha vært vellykket, ettersom 25-åringen kunne bevege seg og kommunisere med legene.

- Jeg snakket med Petr i dag tidlig, og han var lettet over at alt hadde gått såpass bra, og at han kunne bevege kroppen fritt, sier Quick Step-trener Koen Pelgrim i en pressemelding.

Lagkompis tok til sosiale medier

Trener satt bak i følgebilen da ulykken inntraff og hjalp til med førstehjelp på stedet.

Tredjemann i treningsfølget var Bob Jungels som slapp fra det uten skader. Luxembourgen tok siden til sosiale medier der han kom med en innstendig appell

- Det er veldig beklagelig at det må skje slike ting før man sperrer opp øynene. Det er mye som gjøres for rytternes sikkerhet, men vi definitivt de mest sårbare subjektene på veien, sammenliknet med en lastebil, bil eller en motorsykkel. Vi har ikke noe chassis rundt oss som beskytter oss. Det er noe jeg synes alle før tenke over: Om det er verdt det ekstra minuttet eller to som trengs for å passere oss. Jeg sier ikke at vi syklister gjør alt riktig. Ofte opptar vi for stor del av veien, eller velger ikke å respektere reglene. Det er heller ikke bra. Beskjeden her er at jeg håper ingen trenger å oppleve det jeg måtte for to dager siden med mine to lagkamerater. Jeg har et sterkt ønske om at vi skal begynne å dele veien, ytret Jungels i en video han lastet opp via Twitter.

Blir igjen i 10 døgn

Etter planen skal Vakoc bli igjen i Sør-Afrika i ytterligere ti dager før han reiser hjem igjen.

Lagkamerat De Plus pådro seg mindre slagskader på nyrer og lunger under ulykken.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!