BLIR HJEMME: Den amerikanske sykkelstjernen Tejay van Garderen dropper Rio-OL av frykt for å smitte sin gravide kone med zikaviruset. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
BLIR HJEMME: Den amerikanske sykkelstjernen Tejay van Garderen dropper Rio-OL av frykt for å smitte sin gravide kone med zikaviruset. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Sykkelstjerne dropper OL i frykt for zikasmitte

Tejay van Garderen.

Den amerikanske sykkelstjernen Tejay van Garderen dropper Rio-OL av frykt for å smitte sin gravide kone med zikaviruset.

Torsdag ga van Garderen beskjed om at han ikke er å anse som aktuell for det amerikanske laget til verken fellesstarten eller temporittet i Rio i august.

Zikaviruset, som overføres av mygg, settes blant annet i forbindelse med misdannelser hos fostre. Gravide kvinner rådes til å ta forholdsregler for å unngå smitte.

Tejay van Garderen var del av det amerikanske sykkellaget under OL i London i 2012. Alt tyder på at han hadde fått plass denne gangen også. 27-åringen er en sterk temporytter og klatreegenskapene vil også kommet godt med i det tøffe landeveisrittet i Rio.

Van Garderen kone Jessica har termin i oktober.

Arrangørene i Rio tror antall zika-tilfeller vil reduseres kraftig i tiden fram mot OL. August er i tillegg klimatisk å anse som vinter i Brasil, hvilket betyr at det vil være langt færre mygg som kan overføre viruset.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram