Sykkelstjerne forteller om kjønnsskiftet

Den tidligere toppsyklisten Robert Millar forsvant plutselig fra rampelyset i 15 år. I 2017 kom Millar tilbake som Philippa York. Nå åpner hun opp om kjønnsskiftet for første gang.

KJØNNSSKIFTE: Philippa York het tidligere Robert Millar og var en av de største sykkelstjernene på 80- og 90-tallet. Foto: KEYSTONE/Jean-Christophe Bott
KJØNNSSKIFTE: Philippa York het tidligere Robert Millar og var en av de største sykkelstjernene på 80- og 90-tallet. Foto: KEYSTONE/Jean-Christophe Bott Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Robert Millar var en av de mest fremtredende syklistene på 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Men i 2002 forsvant Millar fra rampelyset.

På 2010-tallet begynte så navnet Robert Millar å dukke opp som skribent i sykkelspalter i England. Det ingen visste var at Millar da kun var et pseudonym.

Millar, som var Storbritannias mest meritterte syklist før Bradley Wiggins og Chris Froome begynte å dominere, hadde blitt Philippa York.

- Ikke glad

Nå, tre år etter at hun avslørte kjønnsskiftet, forteller York om prosessen i Bradley Wiggins´ podcast The Bradley Wiggins Show.

Til Storbritannias første Tour de France-vinner forteller hun at hun begynte å tenke på å skifte kjønn under sykkelkarrieren.

- Som alminnelig menneske var jeg kun glad fem prosent av tiden. Som sykkelrytter og under løp tenkte jeg ikke på den slags, fordi da er man helt oppslukt. Men en time etter at jeg hadde parkert sykkelen og var tilbake i mitt normale menneskeliv, gikk det opp for meg at jeg ikke var glad, forteller York i podcasten.

- Traff et bunnpunkt

Som Robert Millar vant hun blant annet klatretrøya i både Tour de France og Giro d'Italia, samt flere annenplasser sammenlagt i Giroen og Vuelta a España.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer