RENVASKET: Den belgiske sykkelprofilen Greg Van Avermaet (til venstre) sammen med forsvarsadvokat Johnny Maeschalck under domavgjørelsen i Det belgiske sykkelforbundet i Brussel torsdag. Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp / NTB scanpix
RENVASKET: Den belgiske sykkelprofilen Greg Van Avermaet (til venstre) sammen med forsvarsadvokat Johnny Maeschalck under domavgjørelsen i Det belgiske sykkelforbundet i Brussel torsdag. Foto: KRISTOF VAN ACCOM / Afp / NTB scanpixVis mer

Sykkelstjerne frikjent for dopinganklager

- Jeg er glad dette marerittet er over.

(procycling.no): Det belgiske sykkelforbundet (RLVB) har lagt bort anklagene mot klassikerstjernen Greg Van Avermaet og hans påståtte brudd på dopingbestemmelsene.

Ifølge disiplinæutvalget i RLVB er det ikke funnet bevis for at Van Avermaet har brutt reglene. BMC-profilen risikerte to års utestengelse, en gigantbot som tilsvarer over 2,2 millioner kroner, samt at alle resultatene han har oppnådd siden 2012 ville bli strøket.

- Jeg er glad dette marerittet er over. Dette har vært en vanskelig periode for meg. Endelig kan jeg konsentrere meg bare om sykling. Jeg vil gjerne takke vennene mine, familien og BMC Racing Team som har støttet meg, sier Van Avermaet i en uttalelse laget har sendt ut.

• Les mer: - Jeg er uskyldig

29-åringen fra Lokeren ble ikke tatt ut av konkurraner av BMC i vår, tross mistankene som kretset rundt ham. Det var en riktig avgjørelse, ifølge lagets øverste sjef Jim Ochowitz.

- Tvilte aldri
- Vi var aldri i tvil om at Greg var uskyldig. Vi er fornøyd med avgjørelsen, sier Ochowitz i den samme pressemeldingen.

Bakgrunnen for mistankene var Van Avermaets kobling til den omstridte legen Chris Mertens, en lege som blant annet er kjent for å bruke ozonterapi i behandlingen av pasientene sine.

Anklagen mot den belgiske stjernesyklisten dreide seg likevel ikke om denne ulovlige behandlingsmetoden, men omhandlet bruk av kortison og barnemedisinen Vaminolact.

• Les mer: BMC-stjerne anklages for misbruk av babymat

Vaminolact, en form for styrkende babymat, er medisin brukt på spedbarn som ikke tar opp næring i blodstrømmen. Hos syklister kan det hjelpe med restitusjon.

Erkjente kortisonbruk
Van Avermaets advokater hevdet at han fikk resept på medisinen, men aldri benyttet denne på apotek. Ifølge beslutningen til det belgiske sykkelforbundet har Van Avermaet også klart å bevise at han aldri brukte Vaminolact.

Sykkelstjernen har dog innrømmet at han brukte kortison, som også kalles kortikosteroider, til å behandle en hælskade i forkant av Flandern rundt og Brabantse Pijl i 2012.

Dette er ikke er forbudt utenfor konkurranse, så lenge en har legeautorisert dispensasjon fra Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.