KAOS: Peter Sagan albuet Mark Cavendish under dagens etappe av Tour de France. Sagan ble disket i etterkant av rittet. Video: Eurosport Vis mer Vis mer

Peter Sagan disket fra Tour de France:

Sykkelstjerne har snudd etter Sagan-sjokket: - Jeg beklager

André Greipel gikk først til angrep...

(Dagbladet): Sykkelstjernen Peter Sagan fra Bora-hansgrohe er kastet ut av Tour de France etter en dramatisk spurt der Mark Cavendish falt inn i et gjerde på den fjerde etappen.

BEKLAGER: Andre Greipel. Foto: Afp
BEKLAGER: Andre Greipel. Foto: Afp Vis mer

Mange var rasende på Sagan etter etappen, deriblant spurtrivalen André Greipel fra Lotto–Soudal. Ifølge lagledelsen og sportsdirektør Marc Sergeant skal Greipel ha sagt at «Sagan ikke er vennen min lenger».

Men nå har Greipel endret mening.

- Noen ganger bør jeg se bildene før jeg sier noe. Unnskyld til Peter Sagan. Jeg mener juryens beslutning er for streng, skriver Greipel på Twitter i kveld.

Og Greipel er ikke alene.

- Ubalanse

Flere norske sykkelprofiler mener også Sagan er straffet for strengt. Først ble han ilagt 30 sekunders straff på etappen - før det kom en ny beskjed fra juryen om at Sagan blir kastet ut av hele rittet.

Blant annet TV 2s Dag Otto Lauritzen og sykkeltrener Atle Kvålsvoll støtter Sagans sak.

- Disk av Sagan er feil avgjørelse etter min mening, Cav er i ubalanse og lener mot Sagan før albue kommer, skriver Dag Otto Lauritzen på Twitter.

Atle Kvålsvoll følger opp:

- Hundre prosent enig. Det var ikke plass til Cav, skriver Kvålsvoll.

- Strengt

Tidligere proffrytter Kurt Asle Arvesen er av samme oppfatning:

- Det er en voldsomt sterk avgjørelse fra juryen sin side. Greit nok, en deplassering må han kanskje tåle, spesielt med tanke på at det er en rytter som går inn i barrieren der. Men hvis man analyserer spurten, så ser man at det er flere ryttere som endrer bane, og det er det de slår ned på. At han skaper en velt, det er leit, men at han skal ut av løpet for det, det er drøyt, sier Arvesen til procycling.no.

Alexander Kristoff ble nummer to på dagens etappe, etter at Sagan ble disket.

Han kaller Sagan-disken «en ganske tøff avgjørelse».

- Ja, jeg synes egentlig det, men den albuen han satte var heller ikke noe som hører hjemme ute ved barrierene, sier Kristoff til procycling.no.

Franske Arnaud Démare vant dagens etappe. Foran Peter Sagan (disket) og Alexander Kristoff.

Uansett: 5. etappe av Tour de France ruller videre i morgen - uten rittets kanskje største stjerne.