Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelstjerne legger opp med hjerteproblemer

Michael Rogers har deltatt i fire OL.

KAN IKKE SYKLE MER: Michael Rogers legger opp etter at hjerteproblemene har forverret seg.Foto: AP /Peter Dejong/ NTB Scanpix
KAN IKKE SYKLE MER: Michael Rogers legger opp etter at hjerteproblemene har forverret seg.Foto: AP /Peter Dejong/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere tempoverdensmester på sykkel Michael Rogers avslørte mandag at hjerteproblemer tvinges han til å avslutte karrieren.

36-åringen har ikke syklet et ritt siden han trakk seg fra Dubai Tour i februar.

- Jeg er takknemlig for den tiden jeg har hatt som profesjonell syklist. Nå er tiden kommet for å offentliggjøre at jeg legger opp. Takk sykling, skrev Rogers på sin Twitter-konto.

Hjerteproblemer er årsaken til at karrieren er over. Rogers fikk påvist en hjertefeil i 2001, men nå har situasjonen forverret seg.

- Nylig undersøkelser har vist tilfeller av ujevn hjerterytme, og det har aldri vært oppdaget tidligere, opplyser australieren.

Rogers deltok i fire OL. I 2004 tok han bronse i landeveisrittet. 36-åringen ble også tempoverdensmester tre år på rad fra 2003 til 2005.

Australieren syklet Tour de France hele 12 ganger og tok én etappeseier i det prestisjetunge rittet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!